Toeristen Informatie Nederland

De meeste mensen die op vakantie naar Barcelona gaan, kiezen ervoor om naar deze vakantiebestemming te reizen met het vliegtuig. Het vliegtuig is namelijk niet alleen veel sneller dan de auto of de trein, maar is door de goedkope vliegtickets naar Barcelona ook vrij voordelig. Waar vliegtickets enkele jaren nog vrij duur waren, is dit tegenwoordig namelijk absoluut niet meer het geval. Voor enkele tientallen euro’s kun je al heen en terug naar Barcelona vliegen en als je goed zoekt naar goedkope vliegtickets, kun je de kosten van jouw vakantie eenvoudig met tientallen euro’s drukken.

Het kopen van goedkope vliegtickets

De beste manier om goedkope vliegtickets te kopen, is door de prijzen van aanbieders van vliegtickets naar Barcelona met elkaar te vergelijken. Geef aan wanneer jij naar Barcelona wil reizen, wanneer je terug wil gaan naar Nederland en vanuit welk vliegveld in Nederland je wil vliegen en je krijgt een groot aanbod vliegtickets naar Barcelona. Kies de goedkoopste ticket per aanbieder en vergelijk de goedkoopste tickets met elkaar om de kosten flink te drukken.

Het huren van een auto in Barcelona

Wil je een auto tot je beschikking hebben in Barcelona? Dan kun je een auto huren op vakantie. Het huren van een auto kun je zowel online regelen bij het boeken van een vliegticket als bij aankomst op het vliegveld in Spanje. Je kunt zelf kiezen wat voor soort auto je wil huren en hoe lang je gebruik wil maken van de auto, dus je hebt voor een groot deel zelf in de hand hoe duur het huren van een auto in Barcelona ongeveer wordt. 

Parkeertarieven luchthavens in Nederland

Als je jouw auto tijdens je vakantie in Barcelona op het vliegveld wil parkeren, moet je hier uiteraard geld voor betalen. Je betaalt niet alleen geldt voor de parkeerplaats die je bezet houdt, maar ook voor de bewaking van de parkeerplaats. Welke parkeertarief je moet betalen voor het veilig parkeren van jouw auto, is afhankelijk van enkele factoren. Zo zijn de kosten van jouw parkeerplaats afhankelijk van het feit of de parkeerplaats overdekt is of niet, hoe ver de parkeerplaats van de luchthaven verwijderd is en hoe lang je jouw auto parkeert. Kies je voor een overdekte parkeerplaats op 1 minuut afstand van de luchthaven, dan betaal je bijvoorbeeld meer dan wanneer je jouw auto in de open lucht parkeert op 5 minuten van de vluchthaven. Meer over de parkeertarieven van de verschillende luchthavens in Nederland, lees je hieronder.

De parkeertarieven van Nederlandse luchthavens

In Nederland zijn verschillende luchthavens waar je jouw reis naar Barcelona kan starten, namelijk Schiphol, Maastricht, Groningen, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Iedere luchthaven hanteert weer andere parkeertarieven en de parkeertarieven van luchthavens kunnen per parkeerplaats ook weer verschillen:

 

  1. Schiphol heeft parkeerplekken die je kunt huren voor 50 euro voor 8 dagen, maar ook parkeerplekken waar je 30 euro per dag voor betaalt.

  2. In de buurt van Maastricht zijn enkele aanbieders te vinden met parkeerplaatsen bij het vliegveld. De prijzen van de parkeerplekken bij Maastricht variëren van 3 dagen voor 35 euro en 3 dagen voor 27,50 euro.

  3. Ook in de buurt van Groningen vind je verschillende parkeerplekken waar je jouw auto tijdens je vakantie kan parkeren. De tarieven variëren van 40 euro voor 3 dagen tot 25 euro voor 3 dagen.

  4. Rotterdam Airport: de parkeertarieven van Rotterdam Airport kunnen erg van elkaar verschillen. Waar de ene service voor 12 dagen bijvoorbeeld 80 euro kost, kost de andere service voor hetzelfde aantal dagen bijvoorbeeld 120 euro.

  5. Eindhoven Airport heeft verschillende parkeerplaatsen in de buurt. De tarieven van deze parkeerplaatsen kunnen enkele tientallen euro’s van elkaar verschillen en zijn afhankelijk van wat voor soort parkeerplaats je boekt.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie