Toeristen Informatie Nederland

Vlieland is het tweede Waddeneiland  vanuit het westen, gelegen tussen de grotere Waddeneilanden Texel en Terschelling. Vlieland is een heerlijk eiland om tot rust te komen, maar er is ook genoeg te beleven.

Reis naar Vlieland

Vlieland is net als alle Waddeneilanden alleen per boot te bereiken. Vanuit Harlingen vaart rederij Doeksen naar Vlieland. Parkeer je auto in Harlingen, want die mag toch niet mee naar Vlieland, omdat het eiland autoluw is. Op de boot begint dat echte vakantiegevoel al en kun je aan dek heerlijk uitwaaien en genieten van het uitzicht. Bij minder weer kun je ook achter het glas kijken naar de zeemeeuwen die langs vliegen.

Fietsen op Vlieland

Vlieland is een fijn eiland om per fiets te verkennen. Dat komt omdat het eiland autoluw is en omdat het een goed fietspaden netwerk heeft ondanks dat het een klein eiland is. Het heeft in totaal bijna 30 kilometer aan fietspaden, waar je dus prima één of meer dagen rond kunt toeren en genieten van de natuur, de rust en uiteraard het uitzicht over de Waddenzee. Je kunt natuurlijk je eigen fiets mee nemen, maar op het eiland is ook op genoeg plekken een fiets te huren.

Huisje huren op Vlieland

Van Vlieland wil je zo lang mogelijk genieten, helaas moet je naar verloop van tijd weer aan het werk of naar school. Maar eerst genieten van een week, midweek of weekend van Vlieland. Kijk op vooral eens op de website Waddenplaats.nl. Je kunt daar een huisje huren op Vlieland direct bij de eigenaar. Superleuk! Selecteer de periode en de voorzieningen die je wilt hebben en neem direct contact op met de eigenaar van een vakantiehuis op Vlieland. Heel authentiek en zo’n eigenaar kan vaak ook goede tips geven om eens iets anders te bekijken van Vlieland dan je vooraf misschien bedacht had!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie