Toeristen Informatie Nederland

Een camper kopen is prijzig, er eentje huren wás dat. Nu particulieren via speciaal daarvoor opgerichte platformen hun mobiele vakantiehuisje ter beschikking stellen tegen schappelijke bedragen, profiteren veel meer mensen van de pret, het gemak en het avontuur van de camper. Over sociale media gesproken! Een pre win-winsituatie, want bijna niemand heeft het ding het hele jaar nodig.

Goedkope energie
Slimme mensen zijn het, de oprichters van dit soort websites. Er wordt namelijk in een wereldwijde behoefte voorzien. Veel mensen die zich wel een camper kunnen veroorloven, moeten er normaal gesproken bij werken en dan staat hun Hymer of Volkswagenbusje op de oprit of in de stalling. Dat het ding geld op kan leveren door het via een platform als Goboony of Camptoo te verhuren is niet alleen voor hen ideaal, ook degenen die alleen maar kunnen dromen van een camper ervaren op die manier heerlijke vakanties. En dan zijn we nog niet uit-bespaard: sommige campers zijn zelfvoorzienend. Door zonnepanelen op het dak wordt er goedkope energie verkregen en kan er zelfs wild gekampeerd worden. Let op: dit mag lang niet overal.

Hoe werkt het?
Het huren van een camper via deze websites is heel makkelijk. Het intikken van de afhaallocatie, het aantal benodigde slaapplaatsen en de beoogde vakantiedatum brengt een enorm aanbod aan beschikbare rijdende huisjes naar voren. De vakantieganger parkeert zijn eigen auto op een veilige plek in de buurt van de verhuurder (het OV is ook een optie), men maakt een praatje, krijgt de sleutel en wellicht wat tips, en dan kan de vakantie beginnen. Verzekeringen en andere bijkomende zaken zijn allemaal geregeld.

Nederland zo gek nog niet
Vanaf dag één is het feest, de campervakantie. Het aantal campings en gratis campingplaatsen in Nederland alleen al is overweldigend. Zo kan men al toerend het eigen land ontdekken en wordt duidelijk dat het hier lang zo gek nog niet is. In het glooiende Limburg wanen Noord-Hollanders zich in het buitenland, een Zeeuw die Groningen inrijdt kijkt zijn ogen uit. Op deze site staan tal van tips om redelijk dichtbij huis een onvergetelijke en verrassende vakantie te vieren.

Absolute vrijheid
Maar het hele continent ligt open voor de campertoerist. Het vrijwel altijd zonnige Andalusië is binnen enkele dagen te bereiken. Italië en Kroatië lonken. Zweden en Denemarken zijn compleet andere werelden. Kortom: wie enkele weken een camper huurt, ziet meer, beleeft meer en is van geen enkel reisplan afhankelijk. De absolute vrijheid. Stoppen in mooie dorpjes, een ijskoud biertje opentrekken na een lange rit, ontbijten aan een schitterend meer: het is allemaal mogelijk dankzij een oersimpel concept.

Andere blogs

Someren in beeld

Wat is er te doen in Someren? In deze blog leuke uitjes in Someren en mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in Noord-Brabant.

Meer informatie

Arcen Bruist!

Arcen is een zeer toeristisch dorp gelegen in de gemeente Venlo. Er is van alles te doen en te zien. In deze blog de hoogtepunten.

Meer informatie

Campings met viswater

Campings in Nederland met viswater. Welke camping in Nederland zijn viscampings. Gooi je hengel uit op een viscamping. In deze blog enkel tips.

Meer informatie