Toeristen Informatie Nederland

Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding. Want je vakantie is dat moment waar jij en eventueel je gezin naar toe leeft en een leuke tijd beleefd. Een tijd waarin je de banden versterkt met elkaar, nieuwe culturen opschuift en onbekende plekken ontdekt. Voor de ene is dat relaxen en de ander gaat eropuit voor avontuur. De volgende tips samen opgesteld met onze vrienden van last-minute-vakanties.nl helpen je om je vakantie fijn te laten verlopen.

1. Weet wat je nodig hebt

Niet elke vakantie is hetzelfde en soms moet je extra opletten wat je wel en niet moet meenemen. Blijf je in Nederland dan kun je er makkelijker voor kiezen om met kleine bagage op pad te gaan. Je bent immers snel in de buurt van een winkel waar je zaken kan kopen. In het buitenland is dat wat meer onzeker en is het handig om de meest gebruikte zaken juist wel mee te nemen. Maak ruim voor je reis een lijst die je elke dag afvinkt.

2. Zorg dat er voor ieder wat wils is

Een fijne vakantie is een vakantie waarbij elke reisgenoot leuke momenten beleefd. Ga je alleen, dan hoef je alleen met jezelf rekening te houden ,maar de meeste reizen zijn toch samen. Ofwel met een partner en soms met kinderen erbij. Elke reisgenoot heeft andere wensen en het is belangrijk dat iedere reisgenoot iets heeft om naar uit te kijken. Dat maakt het spannend en zorgt ervoor dat de sfeer goed is en blijft. Houd hier dus rekening mee bij het boeken en selecteren van de bestemming.

3. Voorpret versterkt het positieve vertrekgevoel

Samen beslissen en boeken, versterkt het gevoel dat elke reisgenoot iets krijgt waar hij/zij blij van wordt. Dit maakt de voorpret (anticipatie) groter en dat zorgt voor een goed humeur richting de vakantie. Als er dan iets tegen zit, is het makkelijker om dat te accepteren. Want je hebt namelijk nog veel in het vooruit zicht. Het is voor kinderen dan ook belangrijk al wat foto’s en video’s te bekijken van de omgeving, hotels/resorts en attracties. Zodat ze weten wat hen te wachten staat.

4. Een fijne start

De start van de vakantie kan soms stressvol zijn. Ook hier is een goede voorbereiding belangrijk. Afleiding kan helpen om saaie momenten door te komen. Ook ervoor zorgen dat je optijd vertrekt verlaagt de kans op stressen bij luchthavens en files. Weten waar je moet zijn en dat je alles bij je hebt, stelt je gerust en zorgt ook voor een meer ontspannen reis. Vaak is ook het investeren in meer comfort tijdens de reis een verstandige keuze. Dan kom je net wat frisser en positiever aan.

5. Een comfortabel en goed einde

Wist je dat je indruk van vakanties uit het verleden heel vaak beïnvloed zijn door de ervaringen op het einde? Een goede en comfortabele terugreis zorgt ervoor dat alle reisgenoten het vakantiegevoel langer bij zich houden. Iets meer beenruimte, wat entertainment en of een lekkere lunch helpen om je af te leiden van de soms wat saaie reis die je voor de boeg hebt. Het loont om hier eventjes nog wat extra luxe te nemen en het fijne gevoel van de vakantie te behouden.

Met deze tips ga je zeker een nog fijnere vakantie tegemoet. Het belangrijkste is dat je geniet en lekker kan opladen. Laat de indrukken op je inwerken en ga niet gehaast te werk op vakantie. Het is een tijd van plezier, rust en af en toe wat spanning.

Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie toe.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie