Toeristen Informatie Nederland

Eindhoven is een stad in Noord-Brabant en bestaat uit zeven stadsdelen: Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Stratum, Stadsdeel Tongelre, Stadsdeel Woensel-Zuid. Stadsdeel Woensel-Noord. Stadsdeel Strijp, Stadsdeel Gestel.  Deze stadsdelen hebben samen 19 wijken. Het grootste stadsdeel is Strijp. Eindhoven staat bekend om zijn technologische bedrijven en faciliteiten. Tevens vind u vlakbij het centrum nog  de Technische Universiteit van Eindhoven, waar jaarlijks honderden internationale studenten hun eerste stappen zetten op het gebied van techniek.

Eindhoven heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse luciferindustrie. Dat Eindhoven de naam lichtstad draagt is dan niet vanwege de aanwezigheid van gloeilampenfabriek Philips, hoewel de stad jarenlang nauw met de productie van gloeilampen was verbonden. De naam is ontstaan door de aanwezigheid van luciferfabrieken in deze stad, en de geschiedenis daarvan voert terug tot 1870, terwijl Philips zich pas in 1891 in Eindhoven vestigde. Toch heeft de jarenlange band tussen Eindhoven en Philips veel opgeleverd voor de stad. Denk hierbij aan de High Tech Campus Eindhoven en de sportclubs die mede dankzij dit bedrijf tot de beste van Nederland behoren. Het stadsdeel Strijp-S is het voormalig bedrijventerrein van Philips in Eindhoven dat inmiddels is omgetoverd tot een nieuw hip stadsdeel. Vroeger stond dit deel van Eindhoven bekend als de verboden stad. Dit omdat het terrein alleen toegankelijk was voor werknemers van Philips. In 2006 werd er een begin gemaakt met de sloop van enkele gebouwen en kregen andere gebouwen een nieuwe functie. Alleen deze ontwikkeling is al een bezoekje Eindhoven waard!

Er is genoeg te doen voor iedereen in Eindhoven. Wilt u er even tussenuit? Ga voor een frisse neus wandelen in één van de vele parken zoals de  Stratumse Heide, de Genneper Parken, Het Stadswandelpark, De Berenkuil, of wandel over de heide. Deze wandelroutes nemen u mee op een ontdekkingstocht door de natuur in de stad. Uitgewandeld? Bezoek één van de vele attracties die Eindhoven en omgeving te bieden heeft.

Eindhoven is niet de stad waar u meteen aan denkt als u een dagje wilt winkelen. Echter zijn er genoeg winkels verspreid over de stad. En niet alleen in de buitenlucht. Ook winkelcentra zijn er genoeg te vinden. Zo shopt u niet alleen bij mooi weer goed, maar ook als het regent kunt u in Eindhoven goed terecht. Met winkelcentra als Winkelcentrum Woensel, Piazza en de Heuvelgalerie heb je alles bij elkaar voor een perfecte dag shoppen waarna u de volgende dag een frisse start kunt maken in één van de vele musea die Eindhoven en omgeving te bieden heeft. Het PSV Museum, Ton Smits Huis, MU Hybrid Art House, DAF Museum, Philips Museum, Van Abbemuseum, PreHistorisch Dorp, Milieu educatief centrum, Museum ‘t Oude Slot is een kleine greep uit het omvangrijke aanbod

Eindhoven is de perfecte stad om een avondje te stappen. Stratumseind  is het Eindhovense uitgaanscentrum. Met de langste kroegenstraat van Nederland is dit de ideale plek om lekker te stappen. Er bevinden zich aan deze straat meer dan 50 kroegen en clubs. Voor iedereen is er wel een gezellige zaak te vinden om tot in de late uurtjes te feesten.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie