Toeristen Informatie Nederland

Als je op zoek gaat naar een nieuwe digitale camera voor op vakantie dan zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden. Er zijn twee soorten camera’s die tegenwoordig populair zijn: de compactcamera en de spiegelreflexcamera. Hieronder lees je meer over de verschillen tussen beide camera’s en waarom de zoom belangrijk is.

Verschil tussen beide camera’s

We mogen wel stellen dat een spiegelreflexcamera betere beeldkwaliteit levert. Ook is het zo dat er bij een spiegelreflexcamera meer handmatig in te stellen is en dat er gebruik gemaakt kan worden van verwisselbare lenzen. Toch kan een compactcamera ook handig zijn wanneer je op vakantie gaat. De voordelen van deze camera is dat deze klein en handzaam is. Een ander voordeel (voor sommige mensen) is dat je juist niet veel hoeft in te stellen. Een strandfoto of een kiekje bij die mooie kerk op jouw citytrip in Wenen is zo gemaakt en de kwaliteit van de foto’s is ook bij een compactcamera prima.

Tegenwoordig is er ook nog de systeemcamera, dit is een compactcamera waarbij je de mogelijkheid hebt om de lenzen te verwisselen. Dit type camera geeft je dus de mogelijkheid om betere foto’s te gaan maken dan een compactcamera. Bij een groot aantal spiegelreflexcamera’s heb je veel mogelijkheden om zaken in te gaan stellen. Kies je hiervoor dan heb je vrij hoge kosten, maar zal je altijd de foto maken die jij wilt. Het is altijd verstandig om je eerst goed in de mogelijkheden van de camera te verdiepen voordat je er éém aanschaft.

Let ook goed op de zoom van de camera

Een handige functie bij de camera dat is de zoomfunctie. Zo kan je vanuit dat mooie uitkijkpunt op vakantie of dagjeweg toch mooie foto’s gaan maken. Het kan ook handig zijn als je juist van dichtbij een mooie vlinder wilt gaan fotograferen. Bij zoom heb je twee mogelijkheden: de optische zoom en de digitale zoom. Als je veel gebruik van de zoomfunctie wilt gaan maken is de optische zoom aan te raden.

Deze haalt het beter echt dichterbij waar de digitale zoom alleen de foto vergroot. Staar u ook niet blind op het aantal megapixels, dit is belangrijk maar net zo belangrijk maar een goede lens en het formaat van de beeldsensor zijn net zo belangrijk. Wel kunt u met meer megapixels beter een grote foto gaan uitprinten. Wij hopen dat deze tips u helpen bij de keuze voor de juiste camera.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie