Toeristen Informatie Nederland

Een dagje uit is de gelegenheid bij uitstek om tijd met je familie door te brengen én lekker actief bezig te zijn. Maar wat neem je eigenlijk allemaal mee in je tas als je de hele dag op pad bent? In dit artikel delen we wat wij op onze paklijst zouden zetten als we een dagje weg zouden gaan!

Toiletspullen

Als je een dagje uit bent, dan loop je vaak de hele dag. Soms kan het dan gebeuren dat je een blaar op je voet krijgt als je bijvoorbeeld net nieuwe schoenen aanhebt. (Blaren)pleisters zijn dan wel handig om bij je te hebben, net als paracetamol, lippenbalsem en papieren zakdoekjes. Stop al deze toiletspulletjes in een mooi toilettasje, zodat je niet de hele tijd in je tas hoeft te graaien wanneer je iets nodig hebt!

Eten en drinken

Een flesje water en kleine snacks (zoals een appel of mueslireep) zijn eigenlijk altijd wel goed om bij je te hebben. Je weet soms immers niet waar en wanneer je iets te eten kunt halen, dus dan is het wel zo slim om iets bij de hand te hebben om de trek een beetje te stillen.

Powerbank en oordopjes

Tijdens zo’n dagje uit maken de meeste mensen veelvuldig gebruik van hun smartphone om bijvoorbeeld foto’s te maken of de weg op te zoeken via Google Maps. Hierdoor kan de batterij sneller leegraken. Daarom is een powerbank ook onmisbaar om mee te nemen, maar vergeet dan ook niet het bijbehorende oplaadkabeltje in je tas te stoppen! En natuurlijk willen we ook lekker muziek kunnen blijven luisteren onderweg, dus zijn oordopjes of een koptelefoon ook goed om mee te nemen. Er zijn ook superhandige tassen met een powerbank, bijvoorbeeld de Burkely On The Move tassen.

Bereid je goed voor op het weer

Check van tevoren de weersverwachtingen en neem afhankelijk van deze voorspellingen een zonnebril, paraplu, poncho en/of sjaal mee in je tas. Je kunt maar beter goed op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Het is namelijk nogal vervelend als je te koud of juist te warm gekleed bent, of helemaal nat wordt geregend wordt!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie