Toeristen Informatie Nederland

De Nijmeegse Vierdaagse is een wandelevenement van vier dagen dat ieder jaar wordt gehouden, en start in Nijmegen op de derde dinsdag van juli. Maar nu al zijn de deelnemers zich aan het voorbereiden. De wandelaars trainen zichzelf om de wandeltocht uit te kunnen lopen, slaapplaatsen worden gereserveerd en de inschrijvingen gaan van start. De voorpret kan hiermee beginnen! Het is het meest bekende wandelevenement  ter wereld, en staat inmiddels ook bekend als The Walk of the World. Deze naam is te danken aan de deelnemers met de vele verschillende nationaliteiten. In 1909 startte de eerste vierdaagse met 306 deelnemers, maar inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Nederland. Tijdens De Vierdaagse lopen de wandelaars iedere dag een andere route door de wijde omgeving van Nijmegen. Iedere dag word er in een andere plaats gelopen. Elst, Wijchen, Groesbeek en Cuijk worden tijdens de 4Daagse opnieuw ontdekt. Elk jaar doen er wandelliefhebbers uit circa tachtig landen mee, onder wie een groot aantal militairen.

De 4Daagse kent drie afstanden om te wandelen: 30, 40 en 50 kilometer. Het is de bedoeling dat men alle vier de dagen de afstand loopt waarvoor men zich heeft ingeschreven. Als de 4Daagse eenmaal begonnen is, kan er dus niet meer van afstand gewisseld worden. De minimale afstand van 30 kilometer wordt de reglementaire afstand ( afhankelijk van leeftijd en geslacht ) genoemd. Het is niet mogelijk om minder dan 30 kilometer te lopen. Wel kan men ervoor kiezen om zich in te schrijven op een hogere afstand dan de reglementaire afstand. Dit heet keuzeafstand. Elke afstand kent zijn eigen starttijd. De wandelaars van de 50 kilometer gaan als eerste van start, gevolgd door de deelnemers op de 40 en tot slot de 30 kilometer. Op deze manier is er een zo goed mogelijke spreiding van deelnemers op het parcours. Elke wandelaar die de tocht van vier dagen heeft uitgelopen mag het felbegeerde 4Daagse kruisje in ontvangst nemen.

De 4Daagse begint elk jaar officieel op de derde dinsdag van juli, maar in de dagen daarvoor is er al van alles te doen in de Nijmegen! De Vierdaagse feesten starten namelijk al op de zaterdag ervoor met o.a.: de feestelijke intocht op de Via Gladiola, De Vlaggenparade, de Waal in Vlammen en Roze Woensdag. Tijdens de 4Daagse gaan festiviteiten en sportieve prestaties hand in hand. Bijna 2 miljoen mensen bezoeken Nijmegen om ruim 45.000 wandelaars aan te moedigen en om te genieten van de feesten en evenementen in de stad. De toeloop naar Nijmegen tijdens dit evenement is zeer groot. Vele toeristen plannen bewust hun vakantie in Gelderland tijdens dit schitterende wandelevenement. Op zondag, wanneer de eerste wandelaars zich aanmelden, wordt de 4Daagse officieel geopend.

 

Vanuit heel Nederland komen bezoekers om wandelaars aan te moedigen en om te genieten van de evenementen in de stad. Zowel wandelaars als bezoekers verblijven dan meerdere dagen in de omgeving. Het is dus aan te raden om op tijd een bed & breakfast, hotel of vakantiehuisje te reserveren. Vele bezoekers overnachten op een speciale Vierdaagse Camping. Dit is een camping welke speciaal opgezet is voor gasten die het evenement willen bezoeken, of zelf meewandelen met de 4Daagse. Op deze manier kunnen ervaringen gedeeld worden, en is er tijdens het kamperen altijd een feestelijke sfeer. Het is ook mogelijk om tijdens de 4Daagse bij een gastgezin te logeren. Tijdens de 4Daagse zijn er veel bewoners die wandelaars graag als gast willen ontvangen, waaruit vaak leuke vriendschappen ontstaan. Zij stellen hun eigen vakantie uit om niks te missen tijdens de 4Daagse. Bezoekers die hier gebruik van willen maken kunnen zich aanmelden bij Vierdaagsebed. Het voordeel van een gastgezin is dat dit goedkoper is, en de gastvrouw/heer op de hoogte is van alle hoogtepunten in de omgeving. Anderzijds geeft een vakantie-accommodatie meer privacy. Bedenk dus goed wat wenselijk is en reserveer tijdig.

Toeristen Informatie Punt Nijmegen

Voor meer informatie en mogelijkheden kan men terecht bij het Toeristen Informatie Punt Nijmegen gelegen in de Citystore Nijmegen.

Adresgegevens:

Citystore Nijmegen | Grote Markt 17 | 6511 KA Nijmegen

Openingstijden:

  • Maandag          Gesloten
  • Dinsdag            Gesloten
  • Woensdag         10.00 uur – 17.00 uur
  • Donderdag        10.00 uur – 17.00 uur
  • Vrijdag              10.00 uur – 17.00 uur
  • Zaterdag           10.00 uur – 17.00 uur
  • Zondag             10.00 uur – 17.00 uur

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie