Toeristen Informatie Nederland

Iedereen kent New York. De Big Apple trekt ieder jaar duizenden Nederlanders de grote plas over. Maar naast New York zijn er nog veel meer leuke steden in de Verenigde Staten. Dit zijn de 4 leukste ‘second cities’ van Amerika.

Chicago

Chicago is na New York en Los Angeles de derde stad van het land, gemeten naar aantal inwoners. De Windy City ligt in het noorden van het land en heeft een indrukwekkende skyline. Bekijk de stad dus zeker vanaf grote hoogte. Maar naast een boeiende architectuur heeft deze stad het grote voordeel dat het aan het Michiganmeer ligt. Tijdens een stedentrip kun je dus ook heerlijk aan het strand liggen. 

San Francisco

San Francisco ligt helemaal in het westen van de Verenigde Staten en wordt daarom vaak gecombineerd met een rondreis in West-Amerika. Daardoor blijven veel mensen maar heel kort in Frisco. Zonde. De stad heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen Alcatraz, de Golden Gate Bridge en het beroemde kabeltrammetje. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden in San Francisco

Denver

Al wel eens gedacht aan Denver? De grootste stad van de staat Colorado wordt vaak vergeten. Dat komt omdat het ingeklemd ligt tussen heel veel prachtige nationale parken. Maar als je toch in de buurt bent, ga dan zeker ook langs Denver. Interessante musea, parken en heel veel bierbrouwerijen. Of wat te denken van het bezoeken van een sportwedstrijd. Bijna alle grote sporten zijn hier vertegenwoordigd.

Boston

Dacht je dat de Verenigde Staten geen historisch besef heeft? Ga dan maar eens naar Boston. Na het bezichtigen van deze stad weet je wel beter. Alleen al tijdens het wandelen over de Freedom Trail kom je zo veel oude panden en verhalen tegen dat je oren en ogen al beginnen te duizelen. Het fijne van Boston is dat het op slechts enkele uurtjes vliegen van Nederland ligt. Een ideale stedentrip dus. Bekijk de mooiste Boston bezienswaardigheden.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie