Toeristen Informatie Nederland

Iedereen kent New York. De Big Apple trekt ieder jaar duizenden Nederlanders de grote plas over. Maar naast New York zijn er nog veel meer leuke steden in de Verenigde Staten. Dit zijn de 4 leukste ‘second cities’ van Amerika.

Chicago

Chicago is na New York en Los Angeles de derde stad van het land, gemeten naar aantal inwoners. De Windy City ligt in het noorden van het land en heeft een indrukwekkende skyline. Bekijk de stad dus zeker vanaf grote hoogte. Maar naast een boeiende architectuur heeft deze stad het grote voordeel dat het aan het Michiganmeer ligt. Tijdens een stedentrip kun je dus ook heerlijk aan het strand liggen. 

San Francisco

San Francisco ligt helemaal in het westen van de Verenigde Staten en wordt daarom vaak gecombineerd met een rondreis in West-Amerika. Daardoor blijven veel mensen maar heel kort in Frisco. Zonde. De stad heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen Alcatraz, de Golden Gate Bridge en het beroemde kabeltrammetje. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden in San Francisco

Denver

Al wel eens gedacht aan Denver? De grootste stad van de staat Colorado wordt vaak vergeten. Dat komt omdat het ingeklemd ligt tussen heel veel prachtige nationale parken. Maar als je toch in de buurt bent, ga dan zeker ook langs Denver. Interessante musea, parken en heel veel bierbrouwerijen. Of wat te denken van het bezoeken van een sportwedstrijd. Bijna alle grote sporten zijn hier vertegenwoordigd.

Boston

Dacht je dat de Verenigde Staten geen historisch besef heeft? Ga dan maar eens naar Boston. Na het bezichtigen van deze stad weet je wel beter. Alleen al tijdens het wandelen over de Freedom Trail kom je zo veel oude panden en verhalen tegen dat je oren en ogen al beginnen te duizelen. Het fijne van Boston is dat het op slechts enkele uurtjes vliegen van Nederland ligt. Een ideale stedentrip dus. Bekijk de mooiste Boston bezienswaardigheden.

Andere blogs

Someren in beeld

Wat is er te doen in Someren? In deze blog leuke uitjes in Someren en mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in Noord-Brabant.

Meer informatie

Arcen Bruist!

Arcen is een zeer toeristisch dorp gelegen in de gemeente Venlo. Er is van alles te doen en te zien. In deze blog de hoogtepunten.

Meer informatie

Campings met viswater

Campings in Nederland met viswater. Welke camping in Nederland zijn viscampings. Gooi je hengel uit op een viscamping. In deze blog enkel tips.

Meer informatie