Toeristen Informatie Nederland

Heb je een vliegreis geboekt vanaf Schiphol Airport, Rotterdam Airport, Eindhoven Airport of een ander vliegveld in Nederland of in één van onze buurlanden? Dan zijn er vaak verschillende mogelijkheden om bij het vliegveld te komen. De ene optie is duurder of gemakkelijker dan de andere. Daarom hebben wij de verschillende opties voor je op een rij gezet.

Via Parkos is het mogelijk om een voordelige parkeerplaats te boeken die ook nog eens dichtbij het vliegveld ligt. Je kunt bij Parkos kiezen uit extra services, zoals overdekt parkeren, verschillende betaalmogelijkheden en een gratis shuttle bus die je naar het vliegveld brengt. Makkelijk toch? Hieronder staat een kort overzicht van de voordeligste parkeertarieven per week als je boekt via Parkos*:

– Düsseldorf Airport (DE) → Vanaf €22,00 per week
– Schiphol Airport → Vanaf €37,50 per week
– Maastricht Airport → Vanaf €50,00 per week
– Rotterdam Airport → Vanaf €52,00 per week
– Eindhoven Airport → Vanaf €65,00 per week

*Deze prijzen zijn gebaseerd op 1 week parkeren in december 2021

Wanneer je boekt bij Parkos weet je zeker dat je auto veilig geparkeerd staat, want de parkeeraanbieders op het platform worden persoonlijk geïnspecteerd. Daarnaast is er continu beveiliging aanwezig op het parkeerterrein waar de auto geparkeerd staat. Bekijk het aanbod op parkos.nl en boek vandaag nog je parkeerplaats bij Schiphol Airport, Rotterdam Airport, Eindhoven Airport of een ander vliegveld in de buurt.

Met het openbaar vervoer naar het vliegveld

De voorzieningen voor het openbaar vervoer zijn uitstekend in Nederland. Zo is Rotterdam Airport goed te bereiken met Metro E naar metrostation Meijersplein/Airport en bus 33 die naar de terminal rijdt. Bij het metrostation sluiten de aankomst- en vertrektijden van de metro en de bus goed op elkaar aan. De centra van Rotterdam en Den Haag zijn eveneens goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Eindhoven Airport is vanaf het centraal station met bus 400 en shuttle 401 goed bereikbaar. Deze buslijnen zorgen ervoor dat je snel en gemakkelijk binnen 20 minuten bij het vliegveld aankomt.

Schiphol Airport is het grootste vliegveld van Nederland en is vanuit het hele land goed te bereiken met de trein door het treinstation dat zich onder Schiphol Plaza bevindt. Je bent dan binnen enkele minuten in de aankomst- en vertrekhallen van Schiphol Airport. Vanuit Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht is een directe verbinding met Schiphol Airport mogelijk. Ook zijn er vele bussen die naar Schiphol Plaza rijden.

Het openbaar vervoer is echter vaak een dure optie om naar het vliegveld te komen. Een NS Dagkaart kost bijvoorbeeld al €55 per persoon.

Neem een taxi naar het vliegveld

Naast het openbaar vervoer is het altijd mogelijk om een taxi te nemen naar het vliegveld. Alle luchthavens hebben uitstekende taxi voorzieningen waardoor jij gemakkelijk naar en vanaf de aankomst- en vertrekhallen reist. Het voordeel van een taxi is dat je niet met andere reizigers naar het vliegveld reist. De prijs van een taxi liggen daarom ook wel een stuk hoger. Zo kan een rit van Den Haag naar Schiphol (+-50 kilometer) al snel rond de €75 kosten.

Andere blogs

Someren in beeld

Wat is er te doen in Someren? In deze blog leuke uitjes in Someren en mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in Noord-Brabant.

Meer informatie

Arcen Bruist!

Arcen is een zeer toeristisch dorp gelegen in de gemeente Venlo. Er is van alles te doen en te zien. In deze blog de hoogtepunten.

Meer informatie

Campings met viswater

Campings in Nederland met viswater. Welke camping in Nederland zijn viscampings. Gooi je hengel uit op een viscamping. In deze blog enkel tips.

Meer informatie