Toeristen Informatie Nederland

Visvakantie in Nederland! Combineer vissen met vakantiepret. Een viscamping in Nederland is de ideale bestemming voor iedereen die van vissen en kamperen houdt. Niet altijd staat het aangegeven of er bij de camping in de buurt gevist kan en mag worden. Dit is wel zo belangrijk voor de echte visser. In Nederland zijn verschillende viscampings voor de ideale visvakantie:

 

Drenthe

  • Camping Witter Zomer is een camping gelegen dichtbij Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe, waardoor je centraal verblijft. Men kan hier overnachten bij het viswater op een luxere plek met privé sanitair, of kamperen op een echte natuurcamping zonder stroom.

 

  • Alle visvijvers bij camping de Woldstek zijn mooi landelijk gelegen in het groen en bieden elke visser genoeg bewegingsruimte en privacy. In de forelvijvers kun je naast op regenboogforel ook op zalmforel vissen. Alles wat je in deze vijvers vangt kun je mee naar huis nemen. Vissen in de belevingsvijver is meer adventure. Je vist in deze vijvers op andere grote vissen en altijd op basis van catch and release. Alle vijvers zijn dusdanig ruim opgezet, dat ze uitermate geschikt zijn voor verenigings- en bedrijfsuitjes. De paden om de vijvers zijn verhard, dus ook voor mindervaliden goed begaanbaar. De Big Game vijver is voor de meer ervaren visser. Hengels, schepnetten en koelboxen zijn te huur en er zijn diverse aassoorten te koop.

Friesland

  • Op zoek naar een visvakantie in Friesland? Dat komt goed uit, want in de omgeving van Vakantiepark Bergumermeer in Sumar kun je goed vissen. Vooral het Prinses Margrietkanaal is écht geliefd bij vissers. Je vist hier vanaf de kant (onder andere) op snoek en karper dus plaats je stoel aan de waterkant, gooi je hengeltje uit en wacht op een (grote) vis.

 

  • Camping de Finne in Roodhuis is een sportvisser minnende camping met veel plekken aan het water en een prachtige vissteiger. Tevens is er mogelijkheid tot het huren van visboten. Kortom een camping waar je als sportvisser uiterst welkom bent. De Franekervaart is een visrijk water waarin veel wordt gevangen, snoek, paling, karper,brasem enz.

 

Groningen

  • Vissen tijdens een visvakantie en heerlijk varen over het Zuidlaardermeer, zonnen op het strand terwijl de kinderen in het water spelen, en actief genieten van vele andere watersporten. Door al deze heerlijke zomerse mogelijkheden is Camping Meerwijck in Kropswolde gelegen aan het water geliefd bij jong en oud.

 

  • Liefhebbers van vissport zitten goed op Camping de Bouwte in Midwolda: een camping met visvijver waar u zelf uw hengel uit kunt gooien en vis kunt vangen. Ontspannen aan de waterkant, genieten van de groene omgeving en kijkend naar de dobber; dat is toch de ideale vakantie voor elke visliefhebber. Wilt u vissen vanaf het water? Dat kan! Vanaf onze aanlegsteiger kunt u met uw eigen kleine boot gaan varen en vissen.

Overijssel

  • Op de hoek van het campingterrein op Camping de Rammelbeek in Lattrop-Breklenkamp bevindt zich een visvijver. Hierin zwemmen verschillende soorten vissen zoals karpers etc. Overdag tussen 7.30 en 22.00 kun je heerlijk aan de waterkant genieten van de vis sport. Houd alstublieft rekening met ander vissers en gooi maximaal twee hengels tegelijkertijd uit.

 

  • Op deze camping in Zuna met viswater is een vissteiger aanwezig en langs de Regge vind je diverse visplaatsen. Tellingen in opdracht van het Waterschap wijzen uit dat er ten minste 22 soorten grotere vissen voorkomen in de Regge. Meestvoorkomende soorten zijn blankvoorn, kolblei, baars, riviergondel, winde, brasem, paling, ruisvoorn, snoek en karper. Dus voor een heerlijke visvakantie in Nederland moet je bij Vakantiepark Mölke zijn!

 

 

Gelderland

Bij dit Vakantiepark EuroParcs Marina Strandbad aan de IJssel vis je vanaf de kant, op je eigen boot of op een gehuurde vissersboot op een uitgebreid visbestand. Hier vind je karpers, snoeken, meervallen en verschillende soorten witvis!

Flevoland

Terwijl u voor uw tent, caravan of camper geniet van alle rust op de Forelwereld camping, vindt u in uw ‘achtertuin’ een natuurgebied met twee visvijvers vol met de mooiste vissoorten. Gooi uw hengel uit en vang een forel, meerval, karper of steur. Wie weet wat de vijver u nog meer te bieden heeft. Deze viscamping is voorzien van circa twintig kampeerplaatsen met water en stroom en diverse douche- en toiletfaciliteiten. De trekkershutjes zijn in aanbouw. De ware visliefhebbers kunnen zelfs hun eigen vangst onder begeleiding bereiden op de stookplaatjes rondom het water en eventueel nuttigen in het restaurant. Is het weer wat minder? Kom indoorvissen in één van onze overdekte vijvers. Bent u uw hengel vergeten? Koop of huur een hengel in de bijgelegen winkel. Hier kunt u ook terecht voor het inslaan van visvoer. Zo maakt u een mooi samenspel van kamperen en vissen.

 

Utrecht

Op Camping onder de Panne in Kockengen kunt u heerlijk in alle rust vissen, de sloten rondom de camping zijn visrijk en in het verleden zijn er regelmatig grote vissen gevangen! Er zijn ideale visstekjes, vaak zelfs vanaf de eigen kampeerplaats! U hoeft dus niet meer naar een afgelegen plek toe om te vissen, bij camping de Panne is het geheel toegestaan.

 

Noord-Holland

Het water rond Camping ’t Ananas is uitermate geschikt om in te vissen. Er zijn oneindig veel fijne plekjes om rustig van de buitenlucht te genieten, en het is een oase voor de recreatieve sportvisser. Op de molen camping kunt u heerlijk genieten van de natuur en van het Noord-Hollands kanaal waar vele heerlijke visstekken te vinden zijn.

Zuid Holland

Camping de Meeuw in Brielle is uiterst geschikt voor een visvakantie. De visser, ook de vliegvisser en de zeevisser, kan zich geen betere stekken wensen dan het Brielse Meer (alle zoetwatervis, ook forel), het Haringvliet (idem, maar met zilte verrassingen) en de beroemde Brielse vestinggrachten (grote karper). Zeevissen kun je overal langs de kust.

 

Zeeland

Camping & Villapark de Paardekreek ligt aan het Veerse meer en biedt ongekende mogelijkheden om in de directe omgeving te vissen. Eind jaren zestig is begonnen met het uitzetten van beekforel en regenboogforel in het Veerse meer, maar hier is al jaren gelden een einde aan gekomen. Toch is het nog altijd mogelijk een van deze vissen te vangen! Verder kan je hier ook vissen op haring, paling, harder, geep en diverse platvissen als schol en bot. Er kan prima gevist worden vanaf de kant, maar ook vanuit een boot. Het Veerse Meer is ook voor de vliegvisser een populaire visstek.

 

Limburg

Natuurcamping Klein Schoor bevind zich in Nederweert, in het Limburgse land. Ideaal voor het vissen op karper met viswater op eigen terrein, geschikt voor de recreatievisser. Voor de gevorderde visser ligt kanaal Wessem-Nederweert direct tegenover de camping. De camping bevind zich op een ideale locatie om een hengeltje uit te gooien en te kamperen.

Andere blogs

Someren in beeld

Wat is er te doen in Someren? In deze blog leuke uitjes in Someren en mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in Noord-Brabant.

Meer informatie

Arcen Bruist!

Arcen is een zeer toeristisch dorp gelegen in de gemeente Venlo. Er is van alles te doen en te zien. In deze blog de hoogtepunten.

Meer informatie

Campings met viswater

Campings in Nederland met viswater. Welke camping in Nederland zijn viscampings. Gooi je hengel uit op een viscamping. In deze blog enkel tips.

Meer informatie