Toeristen Informatie Nederland

Welkom in Arnhem, de prachtige stad die rijk is aan geschiedenis, omgeven door natuur en gevuld met cultuur. Breng deze vakantie een bezoek aan Arnhem, een stad die voor ieder wat wils heeft.

Genieten in het groen van Park Sonsbeek

Als je in Arnhem bent, is een bezoek aan Park Sonsbeek een must. Dit prachtige park, gelegen in het hart van de stad, biedt weelderige groene landschappen, kronkelende paden, vijvers en historische architectuur. Hier en daar vind je ook een leuke speeltuin voor kinderen. Het is de ideale plek voor een ontspannen wandeling, een picknick met vrienden of familie, of zelfs om gewoon even te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

In Park Sonsbeek vind je ook het Watermuseum, een educatief centrum dat je meeneemt op een fascinerende reis door de wereld van water. Interactieve tentoonstellingen en leuke activiteiten maken dit museum ideaal voor gezinnen en iedereen die geïnteresseerd is in het belang van waterbeheer.

In de zomer worden geregeld evenementen en festivals georganiseerd in het park. Houd hier rekening mee.

Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum

Duik dieper in de rijke geschiedenis van Nederland en breng een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum. Hier vind je traditionele Nederlandse huizen, boerderijen en ambachtelijke demonstraties die je terugvoeren naar het verleden. Het museum is zowel educatief als leuk voor alle leeftijden en biedt een boeiende kijk op het leven van vroeger.

Kunst & cultuur in Museum Arnhem

Voor de kunstliefhebbers is het Museum Arnhem een ware schat. Het museum huisvest een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst, met een focus op Nederlandse kunstenaars. Van schilderijen tot beeldhouwwerken, hier vind je werken die je zintuigen prikkelen en je kennis van kunst vergroten.

Shoppen in hartje stad

Als je van shoppen houdt, dan moet je zeker de binnenstad van Arnhem bezoeken. Hier vind je niet alleen bekende zaken zoals Douglas, Primark, C&A, Søstrene Grene, maar ook veel kleine boetiekjes en zaakjes.

Bourgondisch genieten bij de Rijnkade en Korenmarkt

Langs de Rijnkade vind je een scala aan restaurants en cafés met terrassen die uitkijken over de rivier. Hier kun je genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je de schilderachtige omgeving bewondert. Een wandeling langs de Rijnkade is ‘s avonds ook zeer sfeervol met de verlichte bruggen en de gezellige ambiance.

Liever een boottocht maken? Ook dat is mogelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden, dus loop gerust langs alle rederijen en bekijk waar je naar kunt gaan.

Bezoek de Eusebiuskerk en de John Frostbrug

De imposante Eusebiuskerk, met zijn hoge toren, biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Na een beklimming van de toren kun je in de glazen ‘lift’ genieten van een panoramisch uitzicht en een glimp opvangen van de prachtige omgeving. Vlakbij vind je de beroemde John Frostbrug, die een belangrijke rol speelde in de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Slag om Arnhem wordt elk jaar herdacht met diverse activiteiten.

Verken de stad per fiets

Arnhem is een fietsvriendelijke stad met tal van fietspaden en fietsverhuurdiensten. Huur een fiets en verken de stad op twee wielen. Fietsen langs de Rijn of door de prachtige parken is een geweldige manier om Arnhem vanuit een ander perspectief te bekijken.

Evenementen & Festivals

Arnhem is het hele jaar door gastheer van verschillende evenementen en festivals. Of het nu gaat om muziek, kunst, cultuur of lokale tradities, er is altijd wel iets te beleven. Houd de evenementenkalender in de gaten om te zien wat er tijdens jouw bezoek plaatsvindt.

Benieuwd naar meer leuke tips om te reizen in binnen- en buitenland? Bezoek dan de website van tipsvoorreizen.nl

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie