Toeristen Informatie Nederland

Bourgondisch wordt gebruikt als bijvoeglijk naamwoord om aan te geven dat er genoten wordt van het leven. Deze term is afgeleid van de hertogen van Bourgondië, een zijtak van het Franse koningshuis van Valois, die omstreeks 1400 in het Noordoosten van het tegenwoordige Frankrijk een machtig rijk opbouwde, dat ook een groot deel van de Nederlanden omvatte. Bekende hertogen van Bourgondië waren Filips de Goede en Karel de Stoute. Hun hof was bekend om zijn grote luxe en rijkdom. De inwoners van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg en de Belgen worden vaak ‘bourgondiërs’ genoemd, omdat ze graag de tijd nemen om van een hapje en een drankje te genieten.

Brabanders worden vaak Bourgondische levensgenieters genoemd. De Bourgondische hertogen kregen in de vijftiende eeuw de macht in Brabant en drukten zo hun stempel op dit hertogdom. Brabanders genieten, en het levensgenietende karakter is dan ook al eeuwen geleden vastgelegd in de genen van de Brabanders. Brabanders genieten met een grote G, en staan hier dan ook om bekend. En op vele plekken wil men dit graag laten zien en delen.

Sandberghe is zo’n vakantiebestemming. Dit is een luxe vakantiepark in Uden, in de provincie  Noord-Brabant, gelegen tegen de stuifduinen van Bedaf. Sandberghe is de perfecte plek voor gasten die graag het bourgondische Brabantse land willen ontdekken en dol zijn op natuur, luxe en rust. Sandberghe heeft unieke accommodaties geschikt voor maximaal 12 personen. Binnen 10 minuutjes rijden kunnen gasten een balletje slaan op Golfpark de Leemskuilen of een van de natuurgebieden in de buurt verkennen zoals o.a. natuurgebied de Maashorst. 

Faciliteiten
Bij Sandberghe valt genoeg te beleven voor jong en oud. Het vakantiepark biedt een verwarmd buitenzwembad met peuterbad en zonnebedjes, diverse speeltuintjes, buitenkeukens en een dierenweide met geitjes, pony’s en kippen. Daarnaast ligt op het park een prachtige moestuin waar kinderen een handje mogen helpen en leren over het verbouwen van groenten en het nut van insecten. Ook restaurant De Huyskamer, de diverse sport- en speelvelden en het Doe&Ontdek animatieteam zijn het benoemen waard!

Accommodaties
Sandberghe bestaat uit vier verschillende gedeeltes met diverse (glamping) accommodaties:
• ‘t Groene Woud: in ‘t Groene Woud kunnen gasten verblijven in luxe safarilodges geschikt voor 2 tot 6 personen. Hier vinden gasten ook de Koningslodge, het exclusieve ontwerp is een echte eyecatcher;
• ‘t Vogelbos: hier kunnen gasten verblijven in ruime boerderijen en bungalows welke veel privacy bieden, deze zijn geschikt voor maximaal 12 personen;
• De Zuyderpier: op De Zuyderpier treffen gasten knusse boshuisjes geschikt voor 4 tot 5 personen;
• ‘t Heydeveld: Op ‘t Heydeveld staan prachtige houten huizen, welke ruim zijn opgezet en geschikt zijn voor maximaal 6 personen. Extra leuk, de 4-persoons Heydehuizen zijn op palen gebouwd en bieden hierdoor een uniek uitzicht.

Elk gedeelte heeft zijn eigen charme, het maakt niet uit waar de gasten verblijven, de accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Bourgondisch Brabant nodigt u uit!

Andere blogs

Winterkamperen

Winterkamperen in Nederland. Wat is winterkamperen en wat zijn de leukste wintercampings in Nederland. De leukste tips per provincie.

Meer informatie

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie