Toeristen Informatie Nederland

Backpacken, ook wel rugzaktoerisme, is een manier van reizen dat je vrijheid geeft.  Wat het verschil met backpacken ten opzichte van ‘gewoon’ reizen maakt, is de manier waarop je reist. Je zou het een lifestyle kunnen noemen. Backpacken is – vaak een low- budget manier van – vrij reizen – vaak met alleen een rugtas op zonder al te concrete plannen.

Helaas kan men  vanwege de Corona pandemie als backpacker momenteel geen verre reis maken. Maar niet getreurd, ook ons koude kikkerlandje is zeer geschikt om te backpacken! Nederland is namelijk een georganiseerd land met een goede infrastructuur, dus ideaal om te backpacken. Het is gemakkelijk om je te verplaatsen door het land. Tegen een scherpe prijs begeef je, je van punt A naar punt B. Daarnaast is Nederland een echt fietsland en wordt het gekenmerkt door de vele fietspaden die er zijn. 

Eén van de bestemmingen waar je eigenlijk als backpacker toch wel naartoe zou moeten, zijn de Waddeneilanden. Deze eilanden bestaan uit Texel, Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland. Vanuit Harlingen kun je de veerboot nemen naar zowel Vlieland als Terschelling. Deze eilanden beschikken over mooie stranden en grote stukken ongerepte natuur, wat voor een backpacker natuurlijk erg interessant is. U kunt ervoor kiezen om te gaan eilandhoppen en meerdere eilanden te bekijken. Ook kunt u zich tot één of twee eilanden en daar echt te genieten van de rust. De eilanden staan op de Wereld Erfgoed lijst en zijn daarom zeker de moeite waard.

Vanuit het Noorden in Nederland reist men af naar het Westen alwaar onze hoofdstad Amsterdam ligt. De eeuwenoude stad heeft een wereldberoemde grachtengordel met daaraan prachtige authentieke grachtenpanden. Amsterdam heeft een eigen sfeer, een eigen soort humor, een eigen soort mensen die van Mokum een stad maken die anders is dan alle andere steden in Nederland. Niet voor niets is Amsterdam ook onder Nederlandse toeristen erg populair als bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Een backpacker is ook hier wel even aanwezig als hoogtepunten bezocht moeten worden. 

Na het bezoek aan deze drukke stad kan een backpacker de rust terugvinden in de natuur. Nederland barst namelijk van de natuurgebieden. Zo telt ons land 21 nationale parken. Deze parken geven samen een beeld van de Nederlandse natuur. Alle grote ecosystemen, zoals duinen, bossen, heide, laagveen en vennen, zijn erin vertegenwoordigd. Natuurbehoud is een belangrijke pijler van de parken, maar het zijn ook fantastische plekken om te wandelen, fietsen of gewoon heerlijk te ontspannen. In de nationale parken liggen de mooiste wandel- en fietsroutes. In de meeste parken kun je samen met een gids natuurwandelingen maken en uiteraard ook zelf op pad gaan.

Backpacken in Nederland, het is echt de moeite waard!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie