Toeristen Informatie Nederland

Vliegtickets kunnen duur zijn, of u nu over de hele wereld vliegt of naar de andere kant van de staat. In feite zijn de gemiddelde kosten van een internationale vlucht €991,82 – genoeg om een hypotheek te betalen of de gezinsauto te repareren. De vlucht is vaak het duurste deel van een reis, soms duurder dan eten, accommodatie en entreegelden samen. Maar dat betekent niet dat je je bankrekening moet legen om een vakantie te kunnen betalen. Volg in plaats daarvan de vijf tips hieronder voor het vinden van pasajes aereos en het besparen van geld.

1. Gebruik de incognito modus

Zeg dat je naar je favoriete zoekmachine gaat en dat je de retourtickets naar je gewenste bestemming opzoekt, of dat nu Bali, Parijs of Tokio is. U ziet vluchten zijn €500 – perfect. U sluit uw laptop en bent van plan om nog een dag te boeken. Maar als die dag aankomt en je gaat terug naar de zoekmachine, zitten de prijzen ineens op €800 of hoger. Wat geeft dat?

 

Dit bloedstollende fenomeen is te wijten aan cookies, hapklare stukjes code die je internet zoekgeschiedenis onthouden. Handig om al die wachtwoorden op te slaan, maar het betekent ook dat je niet de laagste prijzen ziet bij het boeken. Wanneer u dezelfde vluchtgegevens een tweede keer doorzoekt, geeft dit aan dat u waarschijnlijk snel zult boeken, ook al betekent dat tegen een hoger tarief. Gebruik uw incognito browser bij het zoeken naar een vliegticket om cookies te vermijden en geld te besparen.

2. Koop op de juiste dag

Het is een mythe dat het midden van de week – dinsdag, woensdag en donderdag – het beste moment is om vliegtickets te kopen. Nieuw onderzoek geeft aan dat de beste dag van de week om vliegtickets te kopen en geld te besparen de zondag is. De op één na goedkoopste dag om te boeken? Zaterdag. Het blijkt dat het weekend een perfect moment is om te zoeken naar besparingen.

 

Vluchtprijzen kunnen fluctueren, maar reizigers vinden de grootste besparing door het vermijden van doordeweekse aankopen. Als u geen andere keuze heeft dan doordeweeks te boeken, probeer dan de vluchten op dinsdag te kopen. Terwijl de ticketprijzen meestal een paar honderd dollar meer zijn dan in het weekend, is het nog steeds goedkoper om op een dinsdag te kopen dan op andere dagen van de week.

3. Reizen in het laagseizoen

Elke bestemming heeft een hoogseizoen. Ook wel het hoogseizoen genoemd, het is de tijd van het jaar waarin de meeste mensen reizen. Dit is meestal tijdens de zomermaanden en de vakanties. Het rondvliegen van deze tijden betekent een hoge premie betalen, om nog maar te zwijgen van een meer drukke bestemming. Als u flexibel bent met uw reis, plan dan het laagseizoen in om veel geld te besparen.

 

Voor veel bestemmingen is het laagseizoen tussen november en maart, wanneer de meeste mensen op school zijn ingeschreven, druk bezig zijn met hun werk en niet kunnen reizen vanwege de beperkingen van het dagelijkse leven. Het schouderseizoen – de overgangsperiode tussen het laagseizoen en het hoogseizoen – loopt van april tot mei en van september tot oktober. Door te reizen als het aantal toeristen laag is, kunt u besparen op alle aspecten van uw reis, van vliegtickets en autohuur tot hotelkamers en meer.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie