Toeristen Informatie Nederland

De Leidsestraat

De Leidsestraat, een drukke Amsterdamse winkelstraat, ligt tussen de Koningssluis (Brug 29, overspant de Herengracht ter hoogte van het Koningsplein) en het Leidseplein en kruist de Keizersgracht (met Brug 43) en de Prinsengracht (de grachtengordel). Het behoort samen met de beroemde Kalverstraat tot de populairste winkelgebieden van de stad. Het aanbod van winkels is in de Leidsestraat wat gevarieerder dan in de Kalverstraat, waar men zich vooral op mode en schoenen lijkt te richten. De Leidsestraat is autoluw. Ook fietsers zijn niet welkom in de Leidsestraat, dat officieel een voetgangersgebied is. 

De parkeertarieven van veel garages in Amsterdam zijn helaas erg hoog. Je kunt er niet op straat parkeren. Wel kun je op een van de grachten parkeren of een parkeergarage in de buurt. Nog goedkoper is een P+R locatie. Kortom parkeren in de Leidsestraat is een uitdaging, maar er zijn goedkope parkeermogelijkheden!

Het Leidseplein is wel goed bereikbaar met het openbaar vervoer, vooral met de bus en de tram. Vanaf Centraal Station rijden de tramlijnen 1, 2, 11, 12. Vanuit Amstelveen naar de Westergasfabriek via het Leidseplein lijn 5. Vanaf het Sloterpark naar het Java eiland via het Leidseplein lijn 7. Vanaf Sloterdijk naar Diemen via het Leidseplein lijn 19

Met de bus is het Leidseplein ook goed te bereiken. Neem hiervoor de buslijnen 282, 283,284, 288 N47, N57 en N97.

Bereikbaarheid per auto
Omdat het uitgaansgebied in het gebied rond het Leidseplein is autovrij is is er weinig of geen parkeercapaciteit op straat te vinden. Je kunt het best parkeren in één van de omliggende parkeergarages: Byzantium, Museumplein of Marnixstraat.

Een andere mogelijkheid is te parkeren bij een P+R en vanaf daar met het openbaar vervoer verder te reizen.