Natuurkampeerterrein Lettelbert, Lettelbert,

Natuurkampeerterrein Lettelbert
Natuurkampeerterrein Lettelbert
Natuurkampeerterrein Lettelbert
Natuurkampeerterrein Lettelbert

Natuurkampeerterrein Lettelbert ligt in het veenweidegebied van Lettelbert aan de noordkant van het Leekstermeer. Het is een knus familieterrein met 30 ruime plaatsen, verspreid over 4 veldjes. Het terrein is omgeven door houtsingels die beschutting en schaduw bieden, maar er zijn ook ruim voldoende zonplekken.

We bieden rust, ruimte en voor elk wat wils:

  • ruime keuze aan kampeerplekken: een rustig plekje achteraf of dichter bij het speelterrein en de vuurplaats
  • voor kinderen: speelplaats, eenvoudig speelmateriaal (o.a. stelten en houten blokken), in het hoogseizoen 1 x per week broodjes bakken boven het kampvuur
  • voor de actieve kampeerder: kano’s en fietsen te huur, routebeschrijvingen beschikbaar op het terrein, zwemwater vlakbij
  • voor de natuurliefhebber: aan het Lettelberterdiep vlakbij het Leekstermeergebied en natuurgebied ‘de Onlanden’
  • voor de cultuurliefhebber: de stad Groningen op fietsafstand en landgoed Nienoord om de hoek.

Op Lettelbert zijn honden toegestaan, mits aangelijnd.

Bereikbaarheid
Per fiets: Vanaf Oostwold of Midwolde de bruine borden ‘Lettelbert’ volgen; vanaf Leek het fietspad naar Lettelbert en dan vlak voor het dorp links aan het fietspad.

Per auto: Vanaf de A7 afslag 34 eerst richting Leek en daarna de bruine borden ‘Lettelbert’ volgen.

Omgeving

Lettelbert is een plaats in de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen in Nederland. Lettelbert heeft ongeveer 160 inwoners. Het dorp ontstond in de Middeleeuwen op een zandrug in het Westerkwartier bij het Lettelberterdiep. De landbouw en veeteelt vormen de voornaamste bron van inkomsten. Lettelbert betekent de kleine buurt, in de buurt van Lettelbert liggen ook de oude buurt en de nieuwe buurt, te weten Tolbert en Niebert.

De hervormde kerk van Lettelbert is in bezit van de Stichting Oude Groninger Kerken. De eenbeukige kerk is in de dertiende eeuw gebouwd en heeft een vijfzijdig gesloten priesterkoor en een dakruiter.

Vanaf de aanlegsteiger bij de ingang van het terrein is het Leekstermeer vlakbij. Hier kan men kanoën, zeilen en surfen. Ook wandelend en fietsend is er veel te genieten. De omgeving heeft een rijke flora en fauna. Op loopafstand van het kampeerterrein ligt een zandafgraving, de Lettelberterplas, met een speciaal strand voor kinderen.

Bij Leek vindt men het oude landgoed Nienoord, met in de borg het nationaal rijtuigmuseum. Verder is er een familiepark met een kinderboerderij, stoomtreinen, speeltuin en een subtropisch zwembad.

Een bezoek aan de stad Groningen met de grote markt, Martinitoren en Groninger museum is zeker ook de moeite waard.

In de omgeving van Natuurkampeerterrein Lettelbert

De faciliteiten van Natuurkampeerterrein Lettelbert

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: