Hotel HUP, Mierlo,

Hotel HUP
Hotel HUP
Hotel HUP
Hotel HUP

Bij HUP in Mierlo ligt het accent op de combinatie van ontspanning en inspanning; de verhouding kun je naar eigen gelang indelen. Met een totale omvang van twee voetbalvelden biedt HUP een bovengemiddeld scala aan sportactiviteiten. Ook aan relaxen is gedacht, want volgens HUP is dat ook een sport! Sportieve elementen komen door het hele hotel terug. Leef je hier uit op de squash- tennis- of golfbaan, in de fitnessruimtes. Het hotel ligt ook nog eens in een prachtige omgeving net ten oosten van Eindhoven.

In de comfortabele kamers van HUP vind je standaard een chillzone en een regendouche of bad. Tegen een kleine bijbetaling kan er 3e of 4e persoon bij in de kamer en de reservering is altijd inclusief ontbijt en toegang tot alle faciliteiten van HUP Sport en Play. Boek je de CLUB Room? Dan verblijf je op de bovenste verdieping met een mooi uitzicht en heb je een Nespressomachine op de kamer voor de ultieme kickstart van de dag. In de CLUB Family Room kan je met 2 tot 5 personen verblijven en is er een stapelbed met eigen televisie. In HUP Bowl & Grill kun je heerlijk grillen en een potje bowlen samen met je gezelschap. Gezellig borrelen doe je bij HUP Meet.

Eigenlijk hoef je HUP door de vele faciliteiten niet te verlaten, maar vergeet niet dat de omgeving ook veel te bieden heeft. Je bevindt je vlak bij Eindhoven en een bezoekje aan deze stad is zeker de moeite waard. Bovendien zijn er ook vele wandel- en fietsroutes rond Mierlo uitgestippeld. Wandel bijvoorbeeld eens door de prachtige natuur van de Strabrechtse Heide. Op steenworp afstand vind je bovendien Dierenrijk, familiepark Dippiedoe en Toverland.

Omgeving

Mierlo is een plaats in de gemeente Geldrop-Mierlo, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Per 2020 telt de plaats 10.885 inwoners. Mierlo ligt tussen Geldrop en Helmond, aan de rand van het stedelijke gebied van Eindhoven en Helmond.Nabijgelegen kerkdorpen zijn Nuenen, Mierlo-Hout, Lierop en Heeze. Winkels bevinden zich onder andere in de Dorpsstraat. De koopavond is op vrijdag. De weekmarkt is op donderdag 9:00 van 12:30 uur op het Molenplein.

Bezienswaardigheden

 • Oude Raadhuis. Een aardig wit gebouwtje, met torentje en bordes, uit 1806. Het werd gebruikt als raadhuis tot 1963 en het werd gerestaureerd in 1990. Sindsdien is de Heemkundekring erin gehuisvest, terwijl het gebouwtje ook als trouwzaal dienst doet.
 • Standerdmolen. Deze stond sedert 1640 op de Molenheide en was eigendom van de heren van Mierlo. Later kwam hij in particulier bezit en hij werd in 1860 naar het dorp verplaatst. In 1956 werd de molen eigendom van de gemeente en is hij gerestaureerd. Het is een korenmolen.
 • Elderse Molen. Dit is een stenen bovenkruier en beltmolen die gebouwd is in 1851. De molen raakte in verval maar hij werd in 1939 aangekocht door een fabrikant en in 1941 gerestaureerd. Momenteel is de molen opnieuw in verval, in 2008 zal de molen opnieuw gerestaureerd worden.
 • Kasteelboerderij aan de Kasteelweg. Deze boerderij uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk bij Kasteel Mierlo. Op deze plaats stond al in 1429 een boerderij.
 • Huize Karelstein. Een voormalige brouwerij die reeds in 1832 bestond. Omstreeks 1870 verbouwd tot de huidige staat.
 • Heilige Luciakerk. Deze neogotische kerk is in 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. In de toren bevinden zich fragmenten van de toren van de vroegere kerk, uit 1496. In de toren hangt een monumentale klok uit 1414. Bij de nabijgelegen pastorie staat een monumentale Robinia. In 2008 is ter ere van het 150-jarig bestaan van de kerk een boek uitgegeven waarin de geschiedenis van de kerk en de parochie wordt beschreven.
 • Het Broek. Dit is een beschermd dorpsgezicht ten noordwesten van Mierlo met een aantal langgevelboerderijen die voor een deel nog de structuur van de oorspronkelijke nederzetting laten zien.
 • Mariakapel uit 1951. Deze staat in een plantsoen ten oosten van Mierlo. Ze is gebouwd door de uit Indonesië terugkerende militairen.
 • Brits ereveld. Deze militaire begraafplaats is een laatste rustplaats voor 665 Britse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.
 • Patronaatsgebouw uit 1914 met steun van de familie Van Scherpenzeel-Heusch, die gelieerd is aan de heren van Mierlo. Het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
 • Televisietoren uit 1956-1957. Deze 105 meter hoge toren is fraai gelegen in de bossen. Ze kan worden beschouwd als het visitekaartje van Mierlo.
 • Het wapen van Mierlo wordt achter de kerk vertekend op het plein weergegeven. Een ronde cilindrische spiegel maakt er het juiste beeld van.
 • Het Myerle Quartissimo is een opvallend bronzen beeld uit 2006, gemaakt door Willem van der Velden. Het bevindt zich op het plein de Molenweide nabij de standerdmolen. Dit 4,50 meter hoge beeld stelt vier muzikanten voor die op allermerkwaardigste instrumenten blazen en het roept herinneringen op aan de taferelen van Jeroen Bosch.

Foto´s van Hotel HUP

In de omgeving van Hotel HUP

De faciliteiten van Hotel HUP

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: