NEMO Science Museum, Amsterdam,

NEMO Science Museum
NEMO Science Museum
NEMO Science Museum
NEMO Science Museum

NEMO Science Museum is een wetenschap- en technologiemuseum in Amsterdam. Het museum trok in 2015 bijna 600.000 bezoekers. Het motto van NEMO is Hands On! De objecten in NEMO zijn vaak experimentele opstellingen waarbij de bezoeker zelf een wetenschappelijk verschijnsel op het gebied van natuurkunde, scheikunde, biologie en gedragswetenschappen kan onderzoeken. Het museum wil jongeren door experimenten enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Zo'n 38% van de bezoekers is jonger dan 18 jaar.

De vaste tentoonstelling is onderverdeeld in verschillende aspecten van wetenschap en techniek. In Fenomena kunnen bezoekers diverse natuurverschijnselen onderzoeken, in Technium onderzoekt men techniek en technologie, in Elementa draait het om astronomie en scheikunde, en in Humania om de mens in al haar facetten. In het Lab (een onderdeel van Elementa) kunnen bezoekers een echte laboratoriumproef doen. Op het dakterras bevindt zich dan nog de tentoonstelling Energetica, die over energie uit duurzame bronnen gaat.

Collectie
De collectie omvat 17.000 objecten. Deze zijn grotendeels afkomstig van het voormalige publiekscentrum Energetica. Op zijn beurt was hun collectie afkomstig van het voormalige museum van KEMA en het Amsterdamse Gemeente-energiebedrijf. De collectie spitst zich toe op verlichting, installatietechniek, energieopwekking/-opslag en huishoudelijke elektrische apparaten. NEMO beschikt over een depot in Amsterdam-Noord.

Bereikbaarheid
Over het algemeen is NEMO prima bereikbaar met de auto. Houd wel rekening met hoge parkeerkosten in het centrum van Amsterdam.

Vanaf CS
Te voet: 15 minuten lopen. Ga vanaf de hoofduitgang van het Centraal Station links.  Met de bus: Neem bus 22 en stap uit bij halte Kadijksplein.

NEMO is deze zomer iedere dag open van 10.00 tot 17.30 uur. Je kunt online reserveren als je NEMO Science Museum gaat bezoeken. Boek je tickets online zodat je verzekerd bent van toegang tot NEMO Science Museum. Mis deze unieke kans niet om een van de topattracties van Amsterdam te bezoeken en de fantastische wereld van de wetenschap te ontdekken. 

Omgeving

De hoofdstad van Nederland biedt tal van mogelijkheden voor een city trip of een weekend er tussen uit. Bent u, als Nederlander al, eens in één van de vele musea geweest? NEMO Science Museum, Rijksmuseum of het Anne Frank Huis zijn populaire bezienswaardigheden. U kunt dat prima combineren met de winkelmogelijkheden die Amsterdam biedt, van de beroemde P.C. hoofdstraat tot het Magna Plaza op de Dam.

Wist u dat Amsterdam meer bruggen heeft dan Venetië? Kom er achter tijdens een rondvaart door de grachten waar u onderweg de mooiste historische gebouwen passeert. Bent u liever sportief bezig, huur dan een fiets of volg een van de vele wandelingen als: Jordaanwandeling of de beroemde wallenwandeling.

Ook ’s avonds en ’s nachts leeft Amsterdam. Of je nu heerlijk wilt dineren in een restaurant, naar de bioscoop, het casino of het theater wilt gaan met je partner of dat je met je vrienden wilt gaan swingen in één van de trendy clubs, cafés of discotheken. Alles is mogelijk in onze hoofdstad.

Uitgaan tot diep in de nacht? Ook biedt Amsterdam tal van overnachtingsmogelijkheden, van een goedkoop hotel tot een luxe 5-sterren hotel.

Het beste kunt u met het openbaar vervoer naar Amsterdam komen. Liever met de auto? Bij de Amsterdam Arena kunt u uw auto neerzetten voor een dagtarief van € 5,- (inclusief een retour met de metro naar het centrum).

 

In de omgeving van NEMO Science Museum

De faciliteiten van NEMO Science Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: