Boerderijcamping Costa Kabrita, Huijbergen,

Boerderijcamping Costa Kabrita
Boerderijcamping Costa Kabrita
Boerderijcamping Costa Kabrita
Boerderijcamping Costa Kabrita
Boerderijcamping Costa Kabrita
Boerderijcamping Costa Kabrita

Boerderijcamping Costa Kabrita in Huijbergen, één van de Boerencampings in de provincie Noord-Brabant, ligt in de gemeente Woensdrecht, het uiterste zuid-westen van de provincie. Dus ook slechts een paar kilometer verwijderd van de grens met België.  Costa Kabrita betekent Geitenkust in het Papyaments. Costa heeft een zonnige betekenis (kust) wat we voor de camping wel leuk vonden en Kabrita betekent geit. En deze naam past precies bij onze boerderij.

De plaatsen op deze SVR-camping zijn ruim en zijn voldoende aansluitpunten voor uw elektra. Het terrein is autovrij, dat geeft meer rust en veiligheid voor u als bezoeker. Ook worden er 2 appartementen, 2 stacaravans, 2 wijnvaten, 2 Finse Kota’s en 1 luxe Dome ter verhuur aangeboden.

We hebben 2 comfortplekken, dit zijn grote ruime plaatsen voorzien van 10 ampère stroom met eigen privé sanitair.

Faciliteiten:
- Ruime invalideruimte (douche/ toilet)
- Babywasplaats (badje, aankleedkussen)
- 6 warme douches
- 6 toiletten inclusief toiletpapier
- 5 wastafels
- 2 afwasplaatsen
- Chemische stortplaats
- Overdekte fietsenstalling
- Pinautomaat aanwezig
- Centrifuge
- Wasmachine / droger
- Koelkast
- Elektra (6, 8 of 10 ampère)
- Gratis WiFi-internet mogelijk
- AED (Automatische Externe Defibrillator)
- Eigen camping-APP
- Depodog (hondenpoepzakjes)

Omgeving

Huijbergen is een dorp in de gemeente Woensdrecht (provincie Noord-Brabant, Nederland).Huijbergen ligt 10 kilometer ten zuidoosten van Bergen op Zoom, 18 kilometer ten zuidwesten van Roosendaal en 25 kilometer ten noorden van Antwerpen. Het ligt tussen Hoogerheide en Essen. Huijbergen ligt op de Brabantse Wal, een hooggelegen zandgebied dat gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een uitgebreid duinencomplex met overwegend dennenbossen (Grove Den en Zeeden) en plaatselijk zandverstuivingen, heidevelden en vennen. Deze natuurgebieden nemen ruim de helft van de voormalige gemeente in. Het overige deel bestaat uit bebouwing, weilanden en akkers. Twee kilometer ten noorden van het dorp ligt de Wouwse Plantage, een landgoed met beukenlanen waarin een barokke sterrebosstructuur te ontdekken valt. Direct ten zuiden ligt het Grenspark Kalmthoutse Heide (Nationaal Park) dat doorloopt tot Kalmthout in België. Hier liggen heuvelachtige bossen en heidegebieden als de Staartse Duinen en de Amnelose Duin, maar ook landgoederen als De Vijverhoeve. Vennen zijn te vinden op Landgoed Kortenhoeff en ook liggen hier de Groote en Kleine Meer, zie De Groote Meer voor een beschrijving van deze gebieden, en van het landgoed Kortenhoeff.

Direct ten oosten van de kom ligt een landduinenrij die als een boog (paraboolduin) rondom het dorp loopt. Deze omvat heuvels van 25 tot 34,7 meter hoogte. De Nootjesberg, Bremberg (of Tiesteberg), Heksenberg en Pilberg (of Burgemeestersduin) zijn van verre zichtbaar.

Ten noorden van het dorp ligt waterwingebied Kooiheide.

Bezienswaardigheden

  • Het voormalige Mariaklooster en Instituut Sainte-Marie, aan de Staartsestraat 2. Slechts het poortgebouw uit 1610 is overgebleven van het oude klooster, dat in 1944 grotendeels werd verwoest. Nieuwbouw van het complex volgde vanaf 1950. Architecten waren J. Hurks, Sadee en De Bruyn. Het internaat werd gesloten in 2002. In het voormalig instituut zijn appartementen gebouwd en op het terrein zijn woningen verrezen.
  • De Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, aan Canadaplein 1, is een kerkgebouw uit 1952 in basilicastijl, uitgevoerd in de trant van de Delftse School. Architect was W.J. Bunnik. De kerk verving een in 1944 door oorlogsgeweld verwoeste neogotische kerk uit 1916 die op zijn beurt de oorspronkelijke parochiekerk uit 1646 verving.
  • Stenen bergmolen Johanna, uit 1862.
  • Mariakapelletje aan de Hollandseweg, een zogeheten studentenkapel, gebouwd in enkele dagen tijds door het Brabants Studentengilde tijdens een zomerkamp in 1933. Hersteld in 1979 na schade, opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog en door vandalisme.
  • Theresiakapel, in het Theresiabos van de Broeders van Huijbergen, tezamen met enkele andere kapelletjes.
  • Een langgevelboerderij uit 1635, aan Staartestraat 47, met een vrijstaande Vlaamse schuur.

Evenementen

  • Met carnaval heet Huijbergen ’t Sanegat, afgeleid van de naam van de plaatselijke carnavalsstichting: CS de Sanegeit
  • Wielerronde van Huijbergen, in maart
  • Braderie en kermis, Huijbergen, 4e weekend augustus
  • Huijbergse Paarden Driedaagse, eind September

 

In de omgeving van Boerderijcamping Costa Kabrita

De faciliteiten van Boerderijcamping Costa Kabrita

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: