Hotel Avenarius, Ruurlo,

Hotel Avenarius
Hotel Avenarius
Hotel Avenarius
Hotel Avenarius

Hampshire Hotel - Avenarius ligt centraal in de Gelderse Achterhoek. Logeer in een sfeervol hotel aan de rand van het dorp Ruurlo, dichtbij het kasteel, treinstation en grootste heggendoolhof van Europa. Avenarius is een perfecte uitvalsbasis voor een romantisch verblijf, zakelijke overnachting of een familieweekend. Geniet van fiets- en wandeltochten door het prachtige coulisselandschap. Maak tegelijkertijd kennis met wijnboerderijen in het grootste wijngebied van Nederland en proef streekproducten zoals krentenwegge en naegelholt.

De kamers in het Hampshire Hotel – Avenarius zijn ingericht voor een aangenaam verblijf. Op uw hotelkamer kunt u onder andere genieten van gratis Wi-Fi en een minibar. Kies het kamertype dat het beste past bij uw wensen: van Comfort kamers, Deluxe, en Executive kamers die ook gereserveerd kunnen worden als bruidssuite, tot een Familie kamer met eigen terras en keuken.

Hampshire Hotel - Avenarius heeft 2 restaurants voor een uitgebreide lunch of een culinair diner. Geniet van een uitgebreid à la carte diner of maak kennis met verschillende kleine tapasgerechtjes met of zonder Achterhoekse twist in de Tapasbar!

Omgeving

Ruurlo is een dorp in de Gelderse Achterhoek, in de gemeente Berkelland.De plaats ligt aan de in 1878 geopende spoorlijn Zutphen-Winterswijk en heeft een eigen station. De doorgaande weg tussen Zutphen en Winterswijk loopt langs Ruurlo, en de aftakking richting Lochem loopt door de kern van de plaats. Aan het eind van de 20e eeuw is er een rondweg om het dorp aangelegd die het verkeer in de kern verlichtte. Rond Ruurlo liggen de landgoederen Het Broek, Brinkmanshoek, De Bruil, De Haar, De Heurne en Veldhoek. In het dorp is enige maak-industrie, de omgeving kent veel landbouw- en veeteeltbedrijven. Het toerisme is een andere bestaanspijler, het dorp is aantrekkelijk door de ligging in het Achterhoekse coulisselandschap en de aanwezigheid van historisch erfgoed. De plaats kent een goed ontwikkeld verenigingsleven met onder andere een voetbalclub, een muziekvereniging en enkele koren. Grotere plaatsen op enige afstand zijn Doetinchem, Zutphen, Lochem en Winterswijk.

Bezienswaardigheden

  • Kasteel Ruurlo, uit de 14e eeuw, kasteel en Engelse landschapstuin, nevenlocatie van Museum MORE
  • Dorpskerk (PKN) uit de 14e eeuw
  • St. Willibrorduskerk uit 1869, ontworpen door Pierre Cuypers
  • Kapel Barchemseweg uit 1885
  • De Doolhof van Ruurlo: grootste doolhof van Nederland. Heggendoolhof uit 1891. Ontworpen door de Franse tuinarchitect Daniël Marot.
  • Houtzaagmolen Agneta; werkende zaagmolen uit 1851 die te bezichtigen is
  • Kroezeboom, een meerstammige eik die minstens 300 jaar oud is.[3]
  • Belevingspark CactusOase: 6000 m2 overdekt woestijnlandschap met cactussen, modelspoor en indianen.

In de omgeving van Hotel Avenarius

De faciliteiten van Hotel Avenarius

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: