Museum Het Grachtenhuis, Amsterdam,

Museum Het Grachtenhuis
Museum Het Grachtenhuis
Museum Het Grachtenhuis
Museum Het Grachtenhuis

Museum Het Grachtenhuis (Museum of the Canals) is een museum aan de Herengracht in Amsterdam gewijd aan de 17e-eeuwse Amsterdamse grachtengordel. Museum het Grachtenhuis neemt je mee op reis door de geschiedenis van de Amsterdamse grachten. De Amsterdamse grachten hebben veel functies. Museum het Grachtenhuis laat al deze voordelen van de grachten zien en werpt licht op de fascinerende geschiedenis. De grachten zijn een van de grootste stadsuitbreidingen in de wereld en maken deel uit van de UNESCO World Heritage Lijst sinds 2010. Museum het Grachtenhuis is gevestigd in een authentiek 17e-eeuws grachtenpand aan de Herengracht. De interactieve tentoonstelling is leuk voor alle leeftijden en laat je een beetje meer verliefd worden op Amsterdam nadat je vertrokken bent.

De Amsterdamse grachten zijn ruim 400 jaar oud en een belangrijke aanwinst voor de stad. Het Grachtenmuseum gaat in op de rijke geschiedenis van de grachtengordel. In de 16e eeuw werd het eerste plan getekend voor een grachtengordel rond de stad. Deze grachten zijn ontworpen om handel te stimuleren, transport makkelijker te maken en om land droog te leggen zodat stad uitgebreid kon worden. Deze waterwegen werden een van de grootste bronnen van rijkdom voor Amsterdam. Een kwart van de oppervlakte van de stad bestaat uit water, waardoor Amsterdam de meest waterige stad ter wereld is. Het Grachtenmuseum richt zich ook op het moderne gebruik van de grachten. Bijvoorbeeld de woonboten die je in de hele stad ziet of de bloemmarkt die op het water drijft.

Omgeving

Bezoek deze wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad van Nederland. Geniet van de historische gebouwen, prachtige musea en gemoedelijke sfeer. Maak een rondvaart door de grachten, wandel door het Vondelpark en winkel in de oude binnenstad. Amsterdam is uniek in zijn soort!

Begeef u in de wijken rond het stadscentrum om verborgen juwelen te ontdekken, zoals inspirerende kunstmusea, tuinen, historische brouwerijen en unieke dinerconcepten. Buiten het drukke stadscentrum vindt u een overvloed aan spannende hotspots in buurten rondom Amsterdam. Eeuwenoude brouwerijen die de oude brouwerstradities in ere houden, fabrieken die zijn getransformeerd tot evenementengelegenheden en innovatieve restaurantconcepten geven u een indruk van het authentieke Amsterdam.

Door de rijke geschiedenis en kunstzinnige rijkdom van Amsterdam zijn er volop musea en culturele gelegenheden. Als u het Rijksmuseum al hebt gezien (of nog niet), is een bezoek aan het Moco Museum met een particuliere collectie van hedendaagse kunst van Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Banksy een aanrader. Amsterdam heeft ook een rijke architectuurtraditie en de kenmerkende stijl van de stad die de Amsterdamse School wordt genoemd, kunt u verkennen in Museum het Schip. Het iconische bakstenen gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als prestigieus sociale huisvestingproject voor 102 arbeiders en hun gezinnen. Het museum toont de kenmerken van de Amsterdamse School en de achterliggende ideologie.

 

 

In de omgeving van Museum Het Grachtenhuis

De faciliteiten van Museum Het Grachtenhuis