Joods Historisch Museum, Amsterdam,

Joods Historisch Museum
Joods Historisch Museum
Joods Historisch Museum
Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam is een museum dat de Joodse cultuur, religie en geschiedenis belicht. Het museum is sinds 1987 gelegen aan het Jonas Daniël Meijerplein in het hart van de oude Joodse Buurt. De overdekte ruimte tussen vier in 18e-eeuwse staat teruggebrachte synagogen vormt de ingang aan de Nieuwe Amstelstraat 1. Het museum is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier.

De collectie omvat meer dan 11.000 kunstvoorwerpen, ceremoniële en historische objecten. Slechts vijf procent van de collectie is permanent te zien. Het andere deel van de collectie is in depot of wordt getoond tijdens wisselende tentoonstellingen. Sinds 1987 is de omvangrijke mediatheek met boeken, brochures, tijdschriften, joodse weekbladen en een aanzienlijke video-, foto- en muziekcollectie open voor publiek. er hangt onder meer werk van Abraham Fresco.

Binnen het Joods Historisch Museum bevindt zich nog een andere bijzondere locatie, speciaal voor kinderen: het Kindermuseum. Het Kindermuseum is een museum speciaal voor kinderen dat zich bevindt in het Joods Historisch Museum. Het maakt onderdeel uit van het Joods Cultureel Kwartier.

Op speelse wijze maken kinderen hier kennis met het joodse leven en de joodse tradities. Het museum is ingericht als een huis van een joodse familie. Kinderen kunnen dagelijks broodjes bakken in de koosjere keuken, Hebreeuws leren in de studeerkamer of samen muziek maken in de muziekkamer. Ook worden er bruggen naar andere culturen geslagen, onder andere middels schoolbezoeken.

Omgeving

Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden.

Bezienswaardigheden en attracties in Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan 't IJ en EYE Filmmuseum, dierentuin Artis, de Wallen, de coffeeshops en de Johan Cruijff ArenA. De stad telt twee universiteiten en meerdere hogescholen.

In de omgeving van Joods Historisch Museum

De faciliteiten van Joods Historisch Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: