Amsterdam Tulip Museum, Amsterdam,

Het Amsterdam Tulip Museum
Het Amsterdam Tulip Museum
Het Amsterdam Tulip Museum
Het Amsterdam Tulip Museum

Het Amsterdam Tulip Museum, ook wel het Tulpenmuseum genoemd, bevindt zich aan de Prinsengracht 116, tegenover het Anne Frankhuis. Het museum toont beneden de geschiedenis van de tulp, van haar ontdekking in Centraal-Azië tot de huidige tijd. Vooral in de 17de eeuw was de tulp een beleggingsobject en onderwerp van grote speculaties. Op de begane grond is een grote winkel van 235m2. Hoewel de naam van het museum anders suggereert, worden er niet alleen tulpen en tulp-gerelateerde voorwerpen verkocht. Het aanbod van bollen hangt af van het seizoen.

Ondanks dat de naam van het tulpenmuseum prominent op de gevel staat, lijkt het op het eerste gezicht te gaan om enkel een pittoreske souvenirwinkeltje volgestouwd met bloembollen, tulpenboekenleggers, tulpentegels, tulpensjaals, - tassen, -theedoeken en meer, maar schijn bedriegt. Loop verder de winkel in, neem een smal wenteltrapje naar beneden en waan je in het verleden van de uiterst intrigerende tulp.

Openingstijden
Maandag10:00 - 18:00
Dinsdag10:00 - 18:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 18:00
Zaterdag10:00 - 18:00
Zondag10:00 - 18:00
27 april(Koningsdag)Gesloten
25 december(1e Kerstdag)Gesloten

Omgeving

Amsterdam is de perfecte stad voor een stedentrip in eigen land. Sluit aan bij een groep Aziaten voor een rondvaart door de grachten, vier het levenslied in de Jordaan of ga op zoek naar de verborgen kerk. Aan bezienswaardigheden in Amsterdam geen gebrek. Er is zoveel te doen in Amsterdam. Of je nu op zoek bent naar actie, diepgang of een relaxed uitje, het kan in Amsterdam. Ook het hele gezin vermaakt zich uitstekend tijdens een van de vele leuke familie-uitjes in de stad.

Geniet van een fenomenaal uitzicht over de stad vanaf de A’DAM Toren. Bekijk een kerk of synagoge vanbinnen. Of gebruik je hersens en ontsnap uit een escaperoom. In Amsterdam valt er altijd wat te doen of te zien.

De naam van de stad Amsterdam dateert uit de twaalfde eeuw, toen een dam in de rivier de Amstel werd gebouwd. Ook vandaag de dag neemt het water een belangrijke plek in de stad in. Maak zeker een rondvaart door Amsterdam en ontdek de historische grachtengordel, die in 2011 is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

 

In de omgeving van Amsterdam Tulip Museum

De faciliteiten van Amsterdam Tulip Museum