Camping Robersum, Vierhuizen,

Camping Robersum
Camping Robersum
Camping Robersum
Camping Robersum

Camping Robersum in het landelijke Groningen, dicht bij het Nationaal park Lauwersmeer, tussen de dorpen Vierhuizen en Zoutkamp. Hier kunt u terecht met uw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper. Geniet van de heerlijke weidse en ongerepte omgeving. Wij bieden u zeer ruime en beschutte plaatsen met een 6 ampère stroomaansluiting, het toiletgebouw van de camping met uitstekend sanitair en gratis douche en warm water wordt dagelijks schoongemaakt, verder mag u op uw kampeerplaats een vuurtje maken in de daarvoor beschikbare vuurbakjes. Huisdieren zijn welkom op de camping, maar wel aangelijnd??.

De camping biedt:

 • Ruime plaatsen
 • Verschillende veldjes
 • Kind vriendelijk
 • Goed en schoon sanitair
 • Vakantiehuisjes
 • Fietsverhuur
 • Wasmachine
 • Koelkast (voor algemeen gebruik)
 • Wi-Fi
 • 6 ampère stroomaansluiting
 • Baby voorzieningen
 • BBQ, vuurtje stoken
 • AED aanwezig buiten bij de receptie

Omgeving

Vierhuizen is een dorp in de gemeente Het Hogeland in de Nederlandse provincie Groningen.Vierhuizen ligt pal aan de slaperdijk van de voormalige Lauwerszee en was tot 1927 een vissersdorp, net als het 2½ km zuidelijker gelegen Zoutkamp. Aan de rand van het dorp staat de korenmolen De Onderneming uit 1858.

De omgeving van de camping leent zich uitstekend voor het maken van vele fietstochten en heerlijke wandelingen. Voor de kinderen is er volop plek om te spelen. Bovendien zijn er leuke speeltoestellen, een zandbak met waterpomp en een speelveld. Onze camping ligt op 30 minuten autorijden van de stad Groningen en Dokkum. Leeuwarden (Culturele Hoofdstad van Europa 2018) ligt op 45 minuten rijden. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog (13,5 km) en de boot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd (37 km)

Het eiland Schiermonnikoog is autoluw en is dan ook met name geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit kleinste waddeneiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is in 1989 uitgeroepen tot één van de twintig Nationale Parken van Nederland. De helft van alle planten en bloemen die in de Nederlandse flora staan vermeld, zijn op dit waddeneiland te vinden. Ook staat Schiermonnikoog bekend als vogeleiland: zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen. Schiermonnikoog is zeer geschikt voor een dagtrip. Vanaf Lauwersoog neemt u de boot die u binnen een uur naar het eiland brengt.

 

 

In de omgeving van Camping Robersum

De faciliteiten van Camping Robersum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: reewijk

Waardering: 8 / 10
Verbleven van 18-08-2019 tot 26-08-2019
Bericht: Hele vriendelijke campingeigenaar die nog wel een plekje voor ons had terwijl hij eigenlijk vol was. Ook stroom werd door hem geregeld. Grote plaats voor onze camper. Sanitair is schoon, wel een kleine wachtrij toen we allemaal om negen uur wilden gaan douchen. Douchen hebben een tijdslot, vijf minuten, waarbij de mogelijkheid is tussentijds te stoppen voor inzepen. Afval kan gescheiden worden ingeleverd. Wij zijn er maar een nacht geweest na een dagje Schiermonnikoog, maar de omgeving is erg mooi. Aanrader is de theefabriek in Houwerzijl. Eigenaar geeft zelf aan dat de camping niet geschikt is voor kinderen die een zwembad en animatie willen.
Geschreven op: 25-04-2020