Camping Lentemaheerd , Uithuizermeeden,

Camping Lentemaheerd
Camping Lentemaheerd
Camping Lentemaheerd
Camping Lentemaheerd

Boerencamping de Lentemaheerd is gelegen tussen Uithuizermeeden en Roodeschool in het noorden van de provincie Groningen. De (boeren)camping is geopend van 1 april tot 1 november. Ook campers en uw huisdieren zijn van harte welkom.

Op camping de Lentemaheerd in Uithuizermeeden, kunt u genieten van de rust en natuur van Noord Groningen. Maar ook van de knusse gezelligheid die men bij ons gewend is. Gratis douchen, vloerverwarming in het schone sanitair, ruime kampeerplekken, veel toeristische informatie en een fijne ontspannen sfeer.

De gezellige, kleine boerencamping de Lentemaheerd is de meest noordelijke camping van het vaste land van Nederland! De kleinschalige camping bestaat uit twee gedeelten. Op het ene kampeergedeelte 12 ruime campingplaatsen (ook voor campers) onder diverse fruit- en notenbomen met rondom struiken die zorgen voor fijne beschutting.

Op het andere campingveld, ook 12 ruime campingplaatsen met nog meer de rust en weidsheid van het noorden van de provincie Groningen. Beide campings hebben gratis stroompunten en WiFi.

‘Een heel mooie camping met echt heel royale plaatsen, goede en gezellige sfeer, keurig sanitair en echt niet duur. Bij aankomst krijg je een rugtas met allerlei informatie over de omgeving, fietskaarten en prachtige eigen brochure over het ontstaan van de camping. Gelukkig geen auto’s op het kampeerterrein.’

Omgeving

Uithuizermeeden is een dorp in de gemeente Het Hogeland, in het noorden van de Nederlandse provincie Groningen. Naast de vele interessante bedrijven, bouwwerken en scheepvaart, vaart er dagelijks vanuit de Eemshaven een veerboot naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Gemakkelijk bereikbaar vanaf de Lentemaheerd, gelegen tussen Uithuizermeeden en Roodeschool.

Is het een dagje slecht weer? Dan kunt u heerlijk genieten in Spa Loppersum. Laat u verassen door de heerlijk ontspannende werking van de sauna’s. Spa Loppersum is een compacte Spa met diverse sauna’s, een zwembad, een restaurant en andere faciliteiten. Vormgegeven in een sfeervolle atmosfeer in het oude gemeentehuis. Spa Loppersum ligt op circa 10 kilometer van de Lentemaheerd.

De provincie Groningen kenmerkt zich om zijn rust, de weidse vergezichten en natuurlijk de Waddenzee. Geniet van de rust in Noord Groningen, ver weg van de drukte en files.

Ondanks de rust, biedt Groningen ook vele mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Zo is de stad Groningen (23 km) zowel met eigen vervoer als met de trein, snel te bereiken. Een knusse, gezellige stad met een uitgebreid winkelaanbod.

Daarnaast staat deze stad bekend als één van de leukste studentensteden van Nederland, wat ook te zien is aan de vele terrasjes. Maar natuurlijk vind je hier ook de bekende Grote markt met daarnaast de Martinitoren , de “Olle Grieze” (oude grijze). Voor een avontuur op hoog niveau, kan de Martinitoren ook beklommen worden. Met als toetje, een prachtig uitzicht over de provincie Groningen.

Maar u heeft ook de keuze uit bijvoorbeeld een tocht door de grachten, de grote wekelijkse markt, de vele winkels of een bezoek aan het Groninger museum of Stripmuseum.

Bent u een cultuurliefhebber? Dan kunt u zich storten op de vele monumenten, kerken, borgen en musea van Noord Groningen. Een greep uit de diverse culturele bezienswaardigheden in Groningen:

  • het Openlucht Museum in Warffum
  • Museum Mohlmann in Appingedam
  • het Nederlands Strip Museum
  • de Menkemaborg in Uithuizen met de prachtige tuin
  • het Gevangenis Museum in Veenhuizen
  • het welbekende Groninger Museum in de stad Groningen
  • het vestingsdorp Bourtange (onderstaande foto)
  • het twee-jaarlijks Quilt festival. Een drukbezocht Quilt-festival in de gemeente Eemsmond. De getoonde quilts variëren van traditioneel tot art. Tevens biedt het Quilt festival een textielbeurs en een buiten-tentoonstelling.

 

In de omgeving van Camping Lentemaheerd

De faciliteiten van Camping Lentemaheerd

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: Sikko en Ella Noor Smit

Waardering: 9 / 10
Verbleven van 23-06-2019 tot 30-06-2019
Bericht: Het is een fantastische plek waar Anita en Doeke Oosting heel gastvrij gasten ontvangen.Aandacht is persoonlijk en heb iets over aardappelteelt geleerd???? Aan alles is gedacht om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken, voor elk soort kampeerder zijn er voorzieningen. De kampeerplaatsen zijn groot, de indeling van de camping is speels, het sanitair is uitermate schoon. Kortom wij hebben een fijne vakantie op een fantastische plek gehad!
Geschreven op: 22-04-2020