Camping De Holterberg , Holten,

Camping De Holterberg
Camping De Holterberg
Camping De Holterberg
Camping De Holterberg

Ideaal gelegen tegen de zuidhelling van de Holterberg, biedt Camping De Holterberg ongekende mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ATB-ers. Voor gezinnen met kinderen is er op de grens van Salland en Twente van alles te beleven, maar je kunt natuurlijk ook lekker op de camping blijven om je te vermaken of om lekker niks te doen.

Camping de Holterberg is al 4 generaties lang een begrip in Salland. Gezelligheid, gastvrijheid, rust en de schitterende omgeving zijn kenmerkend voor Camping De Holterberg. Een familiebedrijf, waar Gast nog met een hoofdletter is en waar de Sallandse gemoedelijkheid U een gastvrij verblijf biedt. De camping beschikt over circa 240 plaatsen, welke verdeeld zijn over diverse kleinere en grotere veldjes en heeft zowel seizoen- jaarplaatsen alsook volop toeristische plaatsen. Ook kunt U bij ons een viertal luxe zespersoons stacaravans en 3 trekkershutten huren.

Onze 3 sanitairgebouwen zijn van hoge kwaliteit, het oudste is van 1999 en het jongste is van begin 2005. De gebouwen zijn voorzien van gratis douches en warm water, papier op de toiletten, familiedouches, wastafels op kinderhoogte, babyroom en sanitairgebouw II beschikt over een minder validen ruimte en zelfs gratis kookplaten. Al onze sanitaire voorzieningen worden mede verwarmd door zonne-energie.

Ons zwembad is verdeeld in 3 bassins, een groot bad (15 x 7m) met stroomversnelling, een kleuterbad met waterpaddestoel en een peuterbadje met fonteintje. Het zwembad wordt ook verwarmd door zonne-energie en als de zon iets minder is, springt de kachel bij.

Op onze camping zijn ook genoeg voorzieningen om je te vermaken, te denken valt aan het zwembad, het basketbal-/voetbalveld, tafeltennistafels, jeu de boules, (overdekte) speeltuinen, een jeugdhonk en als er in de winter een pak sneeuw valt, is de Holterberg natuurlijk hét langlaufcentrum van Nederland, wij hebben dan ook langlaufski’s te huur en de loipe start achter de camping.

Tijdens Hemelvaart, Pinksteren en de bouwvak staat natuurlijk (bijna) elke dag weer het recreatieteam klaar met activiteiten voor jong en oud, te denken valt aan knutselen, schminken, kinderbingo en natuurlijk het Meeleeftheater voor de kleinsten.

Omgeving

Holten en behoort sinds 2001 tot de gemeente Rijssen-Holten. Daarvoor was Holten een zelfstandige gemeente.Vlak buiten Holten liggen de fundamenten van het middeleeuwse kasteel De Waerdenborch. De bouw ervan moet in 1377 zijn begonnen, maar al in 1380 werd het verwoest, om het jaar erop als vooruitgeschoven verdedigingspost voor de stad Deventer te worden herbouwd. Omstreeks 1530 was het kasteel overbodig geworden en werd het afgebroken. De Waerdenborch is nu nog de naam van een openbare scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium.

Op de Holterberg ligt het Holten Canadian War Cemetery en het Natuurmuseum Holterberg. Via de toenmalige burgemeester van Holten en het Ministerie van Oorlog werd bewerkstelligd dat een stuk Nederland voor dit doel aan het Canadese Gouvernement kon worden geschonken. Nog steeds is de begraafplaats Canadees grondgebied. Op de Canadese begraafplaats hebben naast 1355 Canadezen ook 36 Britten, 2 Australiërs en 1 Belg hun laatste rustplaats. In 2011 werd het informatiecentrum geopend door prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven met de onthulling van het kunstwerk "For all generations". Dit kunstwerk is geschonken door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is ontworpen en uitgevoerd door kunstenares Annemiek Punt.

Wandelroutes

  • Door Holten loopt het Pieterpad. De route loopt van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht.
  • Over de Holterberg loopt het Marskramerpad: deel I is het Nederlandse deel van de Handelsweg (E11), die loopt van Osnabrück naar Deventer.
  • Het Overijsselpad (LAW 2) voert van Steenwijk tot Enschede. De lengte is 177,5 km en is verdeeld in 6 trajecten.

In het centrum van Holten treft uw verschillende lokale winkels waar u gezellige even rond kunt snuffelen en door de aanwezigheid van een aantal grote supermarkten kunt u ik Holten prima terecht voor al uw boodschappen.

 

In de omgeving van Camping De Holterberg

De faciliteiten van Camping De Holterberg

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: Vakantieganger

Waardering: 10 / 10
Verbleven van 18-08-2019 tot 23-08-2019
Bericht: Na een keer in het voorjaar te zijn geweest, nu een keer in het najaar geweest en het was weer super. Wij komen hoofdzakelijk om te fietsen en aangezien het weer waar niemand iets aan kan doen een zeer fijne vakantie gehad van een maand komen zeker terug !!!! en dat voor die prijs vind je nergens. Je bent daar gewoon in een andere omgeving, rust iedereen zeer vriendelijk en een goede service op de camping.
Geschreven op: 18-04-2020