Camping de Stal, Drijber,

Camping de Stal
Camping de Stal
Camping de Stal
Camping de Stal

SVR Camping De Stal is gelegen in het hart van Drenthe waar de nachten nog donker zijn en de sterrenhemel goed te zien is. U vind onze camping tussen Westerbork en Hoogeveen in. Met prachtige natuurgebieden in de buurt zoals het Mantingerzand, plan Goudplevier en een uitzicht op landerijen maakt deze plek dat u heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte. Bovendien is er veel natuurschoon waar goed te fietsen en te wandelen is. Al met al DE camping die uitermate geschikt is voor eenieder die houdt van rust en ruimte. Voor kinderen is er ook genoeg te doen, we hebben skelters, speeltoestellen, trapveldje en een midgetgolfbaan. Op het veld is een jeu ‘d boules baan en we hebben een leuk spel, dit heet letterboxen en is een soort speurtocht waarbij je door een omschrijving de boxen op kan zoeken.

SVR Camping de Stal heeft verschillende veldjes. Er is een veld met comfort plaatsen en speeltoestellen. Er is een tweede beschut veld met ook speeltoestellen, maar ook een veld voor diegene die echt graag rustig wil staan. Hier staan geen speeltoestellen.

SVR Camping De Stal heeft ook camperplaatsen op een veld welke een speciale verharding hebben. Doordat het gras door de begroeiing heen kan groeien wordt het mooi groen.

Op SVR Camping de Stal zijn warme douches, schone toiletten waaronder ook een invaliden douche met toilet En er is een wasmachine aanwezig en bij de recreatieruimte hebben we een gezellig terras. En er is WIFI.

Omgeving

Drijberis een dorp in de gemeente Midden-Drenthe, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het is gelegen ten zuidoosten van Wijster. Net ten westen van Drijber ligt de VAM-berg, een kunstmatige heuvel die het hoogste punt van Drenthe vormt. 

Op de plek van het dorp was er al sprake van bewoning rond het jaar 300 maar het latere dorp is pas ontstaan in de Middeleeuwen ontstaan. Het dorp werd in 1217 vermeld als Triburd , in 1348 als Drybort, in 1449 als Driberte en 1530 als Dryberde.

In 1840 kende het dorp 68 inwoners verdeeld over 9 woningen rond de hoofdkern. Binnen de bebouwde kom stonden er in 2010 45 huizen met inwonertal van 120 inwoners, het buitengebied telde 90 woningen en een inwonertal van 385. Samen maakt dat 505 inwoners. Daarmee is het stuk groter geworden. Dat is mede door de ontginningen in het buitengebied in de 20ste eeuw.

Even ten zuiden van het dorp staat de Gereformeerde kerk uit 1939. De huidige kerk staat direct naast de eerste kerk die in 1928 werd gebouwd en sinds de bouw van de nieuwe kerk in gebruik is als verenigingsgebouw.

Vanuit de camping sta je zo in de natuurgebieden Mantingerzand of de Goudplevier. Kinderen vermaken zich uitstekend in Drijber. Ze kunnen ravotten in de bossen of zich uitleven in één van de attractieparken in de buurt. Speelstad Oranje of Attractiepark Drouwenerzand liggen dicht in de buurt. Of wat dacht je van Zoo Bizar in het museumdorp in Orvelte? Dit prachtige dorpje is een aanrader voor het hele gezin. En bij wat slechter weer kun je het Knipselmuseum bezoeken of het Gevangenismuseum.

 

In de omgeving van Camping de Stal

De faciliteiten van Camping de Stal