Geheim van de Molenaer, Kampen,

t Geheim van de Molenaer
t Geheim van de Molenaer
t Geheim van de Molenaer
t Geheim van de Molenaer

Op één van de mooiste plekjes van Kampen, op de dijk langs de IJssel, naast de oude stadsmolen en op loopafstand van de binnenstad, vindt u onze kleinschalige,
exclusieve B&B. Wilt u (opnieuw) kennismaken met Kampen? Wilt u enkele dagen genieten van de rust en de schoonheid van deze stad? Wilt u de omgeving van Kampen verkennen en andere mooie oude steden zoals Zwolle (de Fundatie!) en Elburg ( het Joodse Sjoelmuseum!) bezoeken? Kom dan logeren in ons exclusieve B&B “ 't Geheim van de Molenaer ”.

We hebben voor u twee sfeervolle gastenkamers ingericht. Beide kamers hebben een eigen douche en toilet. Eén van de badkamers heeft een bubbelbad. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kunt u op uw kamer genieten van het uitzicht over de rivier de IJssel. Bij mooi weer kunt u ook naar het kleine strand dat achter ons huis aan de IJssel ligt.

Bent u wellicht in het bezit van een boot op een trailer? Achter ons huis is een trailerhelling waar u eenvoudig uw boot te water kunt laten voor een boottocht op de IJssel en verder! Houdt u meer van fietsen? Ons B&B ligt op een knooppunt van diverse fraaie grote en kleinere fietsroutes. Een bushalte vindt u op een steenworp afstand van ons huis. Kampen heeft ook een NS-station.

's Morgens serveren we in de ontbijtkamer een uitgebreid ontbijt, waarbij we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van de producten van de molen. Bij mooi weer serveren we het ontbijt in onze tuin. Na het ontbijt kunt u gaan genieten van al het moois dat Kampen te bieden heeft.

U kunt bij ons fietsen huren. Komt u per trein, dan halen we u natuurlijk op. Vraagt u ook eens naar de overige mogelijkheden, bijvoorbeeld: een zomerse rondrit per Rolls-Royce langs de hoogtepunten van deze omgeving. Nog meer mogelijkheden? Natuurlijk, maar dat ….........is nu het geheim van de Molenaer!

Omgeving

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Daarnaast worden tal van evenementen georganiseerd, er is altijd wat te beleven!

Het is heerlijk wandelen in de historische binnenstad van Kampen maar vergeet ook de omgeving niet! Je kunt op eigen houtje een wandeling maken door de prachtige straatjes, stegen, het oude stadspark, de Stadsburgerweijden of langs de IJssel maar...het is ook leuk mee te doen met een georganiseerde stadswandeling of een digitale route in de IJsseldelta te volgen.

Geniet vanaf het water van het mooiste stadsfront van Nederland. Vaar mee met rondvaartkampen, rederij de Havana, voormalige postboot het Hendrikje, de Veerman van Kampen of ga langer op avontuur met de schepen van de Bruine Vloot. In de zomer is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken over de IJssel met rederij de Havana of RondvaartKampen. Zelf aan het roer staan? Huur dan een bootje!

Evenementen

Een jaarlijks terugkerend evenement gedurende de zomermaanden zijn de Kamper ui(t)dagen. De naam is afgeleid van Kamper ui, een reeks folkloristische volksverhalen waarin de inwoners van Kampen als dom worden afgeschilderd. Een ander zomers evenement is het Full Color Festival (Kampen), dat jaarlijks wordt georganiseerd door onder andere 't Ukien en Quintus. Het festival wordt gehouden in juni en had als locatie De Wijde Blik, een deel van het Kamper plantsoen, sinds 2014 verplaatst naar Stadsburgerweyden. Eind juni wordt de Oostwalbotterrace,Een botterrace tussen bedrijven uit Noordelijk Nederland en gehouden rondom de Buitenhaven en op het Ketelmeer. Bij de Buitenhaven zijn diverse optredens van bands. Op de 3e zaterdag van augustus, organiseert Kampen een stripevenement met meer dan 100 kramen, het Kamper Stripspektakel genaamd. Een ander zomers evenement is Beach Kampen, een evenement dat begon als beachvolleybalevenement en tegenwoordig is uitgebreid met andere strandsporten, zoals beachvoetbal. Verder zijn er diverse dj's die er draaien en veel eetgelegenheden in Strandsferen op het stadsstrand. Het evenement vindt altijd plaats op het Van Heutszplein voor de Van Heutszkazerne

Om het jaar wordt in samenwerking tussen het K.O.V. en het Kamper Trompetter Korps (De muzikale ambassadeurs van stad), Taptoe Kampen georganiseerd. Deze taptoe staat Nationaal bekend als een top taptoe waarbij elke editie top orkesten op het historische Nieuwe Markt acte de présence geven! Eens in de drie jaar vindt Sail Kampen plaats. Dit is een spektakel met oude schepen.

De eerste of tweede zaterdag in mei vaart – motorvrij – een vloot Kamper punters, Zuiderzeepunters en Giethoornse punters het Gait L. Berk rondje Kampereiland.

Weg van Kunst is een evenement dat in het Museumweekend wordt gehouden. Het is een kunstwandeling door de binnenstad langs huizen van verschillende particulieren, waar men 2 dagen kunstwerken exposeert van een bepaalde kunstenaar. Hiermee krijgt men een kijkje achter deuren die normaal voor het publiek gesloten blijven. De desbetreffende kunstenaar is er bij aanwezig. Ook doen verschillende openbare tuinen en gebouwen mee, zoals het Stedelijk Museum Kampen.

Een weekend voor de kerstdagen wordt Kerst in Oud Kampen georganiseerd. Er is straattheater, waarbij stukken van bekende musicals worden gespeeld, daarnaast lopen er personages uit de midden 19e eeuw rond. Ook zijn er (bijpassende) kraampjes op particulier initiatief verspreid over de binnenstad. De lokale theatergroep Ventura neemt het leeuwendeel van het straattheater voor haar rekening.

In 2017 was Kampen van 15 tot en met 18 juni de gastheer van de Hanzedagen, een internationaal evenement dat jaarlijks door een van de Hanzesteden wordt georganiseerd met als doel om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. De Hanzedagen hebben naar schatting 225.000 bezoekers getrokken.

 

In de omgeving van Geheim van de Molenaer

De faciliteiten van Geheim van de Molenaer