Museum Ton Smits Huis, Eindhoven,

Museum Ton Smits Huis
Museum Ton Smits Huis
Museum Ton Smits Huis

Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie.

Deze collectie telt circa twintigduizend originele cartoons en potloodschetsen én enkele honderden schilderstukken. Museum Ton Smits Huis belicht tevens het levensverhaal van deze kunstenaar, de onderscheidingen die hij heeft ontvangen en zijn succesvolle carrière als publicist van cartoons in Amerikaanse dagbladen en tijdschriften.

Het vroegere atelier van het huis is ingericht als expositieruimte. In april 2009 is het Ton Smits Huis officieel geregistreerd als museum. In 2012 is het verbouwd en min of meer teruggebracht in dezelfde staat als toen Ton Smits er nog dagelijks werkte.

Naast de wisselexposities met een thema van het werk van Ton Smits wordt ernaar gestreefd ook werk van andere exposanten voor het voetlicht te brengen.

Informatie openingstijden 

Omgeving

Eindhoven is de stad van Technologie, Design en Kennis, maar is vooral de stad van de combinatie daarvan. Ingenieurs en creatieven werken hier intensief samen aan baanbrekende projecten. Het zijn de crossovers die Eindhoven haar energieke dynamiek geven en internationale positie als innovatie stad geven.

Eindhoven barst van het internationaal toptalent. Jaarlijks trekken Design Academy Eindhoven en de Technische Universiteit honderden nieuwe studenten uit binnen- en buitenland, die hier aan de slag gaan om hun dromen te verwezenlijken. Dit zorgt voor een internationale energie in de stad, 365 dagen per jaar.

Design van wereldniveau op de Dutch Design Week, kennis maken met urban culture op EMOVES, lichtkunstwerken bekijken op GLOW, struinen over de FeelGood Market, dansen op de STRP Biënnale of socializen met kunstliefhebbers op de Young Art Nights. Eindhoven is een echte stad van evenementen. Een fijne manier om op te laden, inspiratie op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Zelfs op het gebied van fietsen is Eindhoven innovatief. Denk bijvoorbeeld aan het lichtgevende Van Gogh Roosegaarde Fietspad, geïnspireerd op Van Gogh’s ‘Sterrennacht’ en ontworpen door designer Daan Roosegaarde. Of wat dacht je van de Hovenring, ‘s werelds allereerste zwevende fietspad? Kies uit een van de verschillende routes of spring op de fiets en ga zelf op ontdekkingstocht. Geen fietsfanaat? Eindhoven heeft een goed netwerk van bussen, taxi's en treinen.

Eindhoven heeft zeer centrale ligging in Nederland én Europa. Zo ben je binnen 1,5 uur in Antwerpen, Amsterdam, Düsseldorf of Londen.

 

In de omgeving van Museum Ton Smits Huis

De faciliteiten van Museum Ton Smits Huis

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: diana

Waardering: 8 / 10
Verbleven van 11-01-2020 tot 12-01-2020
Bericht: Wij zijn hier al eerder geweest en heb blijft een interessant bezoek.
Geschreven op: 30-01-2020