Camping KlaverVier, De Kiel,

Camping KlaverVier
Camping KlaverVier
Camping KlaverVier
Camping KlaverVier

In de Kiel, vlakbij de Hondsrug en bovenop de Rolderrug, bevindt zich deze groene camping. Diverse gasten hebben aangegeven het heerlijk te vinden om zich op de parkachtige camping te begeven. Rust, ruimte, even heerlijk bijkomen van de alledaagse drukte: onthaasten. Dat zijn de kernwoorden. De camping biedt rust en ruimte, voldoende privacy en schaduw door diverse mooie bomen en planten, leuke en nuttig vormgegeven elementen en prima voorzieningen.

Niet naast elkaar in een gehorig hokje toiletteren, niet met een rolletje onder de arm over de camping en zeker geen viezigheid, of opgejaagd voelen in het toiletgebouw als u op vakantie bent! De eigenaren hechten waarde aan fatsoenlijk en toegankelijk sanitair. Douchemuntjes zijn dan ook absoluut niet nodig en duurzaam gebruik van elektra is altijd bij uw verblijf inbegrepen.

Op de camping van 4.000 vierkante meter zijn slechts 8 plaatsen ingericht. Dat betekent dus écht rust en ruimte met een heel eigen kavel. Er wordt niet met seizoen plaatsen gewerkt, zodoende is elke plaats beschikbaar voor u! Met vier toiletten, twee ruime douches (met aparte kleedruimte) en een uitstekend toegankelijk invalidentoilet zijn de voorzieningen bijna zoals thuis. Uitstekende WiFi verbinding op de hele camping. Op de gehele camping geven onze accespoints een uitstekend signaal. Lekker vlot internetten, Netflix kijken en alle mooie foto’s van de prachtige Drentse natuur delen met het thuisfront is geen probleem. Ook niet als u dit tegelijkertijd met alle andere gasten doet. Onbeperkt gebruik van internet is anno 2020 uiteraard bij uw verblijf inbegrepen.

De camping bestaat uit twee velden. Voldoende begroeid om uit de zon en wind te zitten, open genoeg om de caravan en auto niet onder de bomen te hoeven zetten. Daarnaast geniet u op beide velden van een kilometers lang uitzicht over de Drentse akkers en het oranjekanaal (de Borgerzijtak) 100 meter verderop.
De camping is bedoeld voor volwassenen die op zoek zijn naar een rustige, groene camping om samen tot rust te komen na een dag in de Drentse natuur. Uitrusten, in alle rust genieten van een  boek, luisteren naar het koor van vogels, of simpelweg genieten van het uitzicht en groen van de camping en andere dieren. Dit is de basis. Daarom en vanwege de aanwezige voorzieningen is de camping minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Ook voor een mooi kampvuurtje is af en toe tijd, bij voldoende vraag en zonder overlast kan dit geïnitieerd worden. Wassen en drogen op de camping is mogelijk, wel zo fijn bij een langer verblijf. Is de supermarkt dicht en heeft u geen eten? Dan is een belletje genoeg… Kortom: wilt u op een camping staan met luxe sanitaire voorzieningen in een modern stenen toiletgebouw? Waar rust en ruimte centraal staan en de prijs echt all-in is? Neem dan eens contact met ons op.


Omgeving 

De Kiel is een plaats in de gemeente Coevorden, provincie Drenthe (Nederland). Het is ongeveer 2 km ten noorden van Schoonoord gelegen. De plaats dankt zijn naam aan het kielvormige "kruispunt" van enkele wegen. Op dit punt was een "zevenlandenpunt", waar zeven boermarken bij elkaar kwamen. Op dit punt staat de Zevenmarkensteen. De Kiel is de noordelijkste plaats van de gemeente en grenst direct aan het dorp Eeserveen in de gemeente Borger-Odoorn. De Kiel wordt bewoond door een kleine actieve gemeenschap van minder dan 400 personen. Hiervan wonen de meeste aan één van de 7 wegen die het dorp kent. De Kiel ligt in het meest noordelijke puntje van de Gemeente Coevorden waarvan het deel uitmaakt. Door de centrale ligging en de verschillende omliggende boswachterijen vormt De Kiel een prima uitvalsbasis voor o.a. fietstochten, paardrijden en wandelingen.

De Kiel bevindt zich op de Rolderrug, een verhoging in het landschap circa 20 meter boven zeeniveau. De Rolderrug (of Rug van Sleen) is minder hoog en scherp begrensd dan de Hondsrug maar hier en daar toch goed zichtbaar in het landschap. Het ontstaan van de rug is niet eenduidig verklaard. Aan het einde van de ijstijd bij het smelten van het landijs bleven veel stenen achter. In die tijd ontstonden ook de vier parallelle ruggen: de Zijerrug, de Rolderrug, de rug van Tynaarlo en de Hondsrug. Zij geven het landschap haar licht glooiende karakter. Door de Rolderrug stroomt het water van De Kiel weg in drie richtingen: het noorden, het zuiden en het westen. We hebben hier dan ook te maken met een bijzondere waterhuishouding. Op de Rolderrug bevinden zich van noordwest naar zuidoost o.a. de plaatsen Rolde, Grolloo, Schoonloo, De Kiel, Schoonoord, Noord-Sleen en Sleen.

Binnen 1 kilometer staat u in het vele hectaren grote Drentse bos, de supermarkt, de slager, de bakker, snackbar, kroeg, openluchtmuseum Ellert en Brammert, de Kielse kei of in de beeldengalerij van Harwi. Heeft u de schwung te pakken en fietst of wandelt u liever een stukje verder? Dan kunt u Hunebed de Papeloze kerk zien, Poolshoogte bezoeken of heerlijk zwemmen in het Loomeer of Bosmeer Ellertshaar (ook uw hond is hier, net als op de minicamping, welkom). Verder zijn de mountainbike route bij de Kibbelkoele, Wildlands adventure zoo, voormalig kamp Westerbork, museumdorp Orvelte en veel andere bezienswaardigheden perfect bereikbaar vanaf het fietspadknooppunt dichtbij de camping (op 900 meter). Ook het Pieterpad loopt er vlak langs. Zo is er nog véél meer in de buurt te ontdekken vanuit deze prachtige groene uitvalsbasis…

In de omgeving van Camping KlaverVier

De faciliteiten van Camping KlaverVier