Hotel ’t Kruisselt, De Lutte,

Hotel t Kruisselt
Hotel t Kruisselt
Hotel t Kruisselt
Hotel t Kruisselt

Hotel ’t Kruisselt ligt in het gezellige De Lutte in Twente en is gevestigd in een voormalig klooster. Geniet van de bosrijke omgeving tijdens een wandeling en kom helemaal tot rust.

De kamers van Hotel ’t Kruisselt zijn standaard uitgerust met een zitgedeelte, bureau, flatscreen televisie met radio, kluis en gratis draadloos internet. De badkamer is voorzien van een douche en/of bad, toilet en föhn. ’s Ochtends wordt er in het restaurant een uitgebreid ontbijt geserveerd en aan het einde van de dag kun je genieten van een drankje in de hotelbar. Hotel ’t Kruisselt heeft een eigen restaurant, waar heerlijke regionale gerechten worden geserveerd. In de zomermaanden is het goed toeven op het zonneterras.

Omgeving

De Lutte is een klein maar gezellig kerkdorpje van de gemeente Losser, gelegen in de prachtige natuur van Twente. De omgeving van De Lutte is uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten, de meeste routes lopen over de 'Lutterse bergen', dat zijn kleine bergen die ontstaan zijn in de ijstijd. De bekendste is de Tankenberg (85m), andere bergen zijn de Paasberg, Hakenberg en Austieberg.

Andere bezienswaardigheden zijn het Arboretum Poortbulten, een bomentuin met honderden verschillende boomsoorten en het Lutterzand, een natuurgebied met mooie zandverstuivingen aan het kleine riviertje 'de Dinkel'. En natuurlijk is de gezellige dorpskern met haar cafés een bezoekje waard. In die dorpskern staat tevens de 'Hellehond', een standbeeld (gemaakt door de beeldhouwer Pieter de Monchy) van een hond die vroeger bij de boeren langs de huizen kwam om de dood aan te kondigen door voor het huis van een stervende te blaffen en te huilen.

Hotel ’t Kruisselt beschikt over een overdekt zwembad, sauna en infrarood cabine. Ontspan hier lekker na een stevige wandeling of fietstocht.Hotel ’t Kruisselt ligt in het gezellige De Lutte in Twente. Het hotel is omgeven door bossen en heidevelden. Ga lekker wandelen in de bossen, picknicken op de heide of maak een ontspannen fietstocht. Fietsen huur je gemakkelijk in het hotel, waar ook verschillende fiets- en wandelkaarten te verkrijgen zijn. Ook golfliefhebbers halen hun hart op. Het hotel beschikt namelijk over een 9-holes golfbaan. In het nabijgelegen Oldenzaal vind je een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het historisch museum het Palthe-Huis of de Sint Plechelmusbasiliek met schatkamer. In Oldenzaal kun je ook een middagje lekker shoppen in knusse boetiekjes en de bekende modeketens.

In de omgeving van Hotel ’t Kruisselt

De faciliteiten van Hotel ’t Kruisselt

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: