De Hoofdige Boer, Almen,

Landhotel De Hoofdige Boer
Landhotel De Hoofdige Boer
Landhotel De Hoofdige Boer
Landhotel De Hoofdige Boer

Landhotel De Hoofdige Boer is gevestigd in een negentiende-eeuws klassiek pand, middenin het dorp, naast de kerk. Toch ziet u overal groen. Via de hoteltuin kijkt u uit op de weilanden en de Berkelvallei. Aan de voorkant kijkt u uit op de Theetuin, met daarnaast natuurgebied ‘Het Elger’. Landhotel De Hoofdige Boer herbergt tweeëntwintig luxe hotelkamers met gratis draadloos internet, telefoon, radio, televisie, bad en/of douche en een schrijftafel. De kamers in Landhotel De Hoofdige Boer zijn allemaal verschillend en hebben allemaal hun eigen sfeer. Het hotel, inclusief alle kamers, is rookvrij.

 • Niet-roken in gehele accommodatie
 • Verwarming
 • Lunchpakket
 • Kluisje
 • Bruidssuite
 • Familiekamers
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • Rookvrije kamers
 • Kranten
 • Roomservice
 • Verwarming
 • Ventilator

Omgeving

Almen is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Lochem in de Nederlandse provincie Gelderland. Almen ligt tussen het Twentekanaal en de Berkel in het noordwesten van de Achterhoek. Het dorp ligt te midden van agrarisch gebied en landgoederen en natuurgebieden zoals De Ehze, Velhorst, Kienveen, Grote Veld en 't Waliën. Het kenmerkende landschap is het coulisselandschap. Op 5 tot 10 kilometer afstand liggen de plaatsen Zutphen, Warnsveld, Gorssel, Eefde, Harfsen, Laren (Gelderland), Vorden en Lochem.

In het hart van het dorp liggen de kerk, de school, het meestershuis en het dorpshuis Ons Huis, rondom het dorpsplein met oude Hollandse linde bomen.

Het protestantse kerkje, waarvan het oudste deel (de kerktoren) uit de veertiende eeuw dateert, bevat een crypte met gemummificeerde lichamen, net als in het Friese Wieuwerd, deze zijn echter niet te bezichtigen. De doopvont van Bentheimer zandsteen is zeer bijzonder en dateert waarschijnlijk uit de elfde eeuw. De eerste vermelding van Almen komt voor in de lijst van bezittingen van graaf Hendrik van Dale uit 1188.

Rust, ruimte, groen en genoeg te doen, dat is Almen heel kort samengevat. Er zijn legio activiteiten te ondernemen voor een of meerdere dagen. Direct vanuit Almen kan je heerlijk aan fietstochten beginnen zoals bijvoorbeeld de naar de dikke boom in Laren of de Achtkastelenroute in Vorden. Maar ook dwalen door de wouden of langs de prachtig meanderende Berkel is een mogelijkheid. Vanuit de kern loop je binnen de kortste keren door het mooie Achterhoeks coulissenlandschap.

Maar Almen is ook een heel geschikte uitvalsbasis om de Achterhoek te verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld het bekende museum MORE in Gorssel en/of Ruurlo bezoeken of naar de prachtige oude Hanzesteden Zutphen of Deventer gaan. Ook aan te bevelen is om het pittoreske kleinste stadje van Nederland Bronkhorst te bezoeken.

Jaarlijks rond half juni is er het Almens feest georganiseerd door de Oranjevereniging van vrijdag tot en met zondag. Vaste onderdelen zijn onder meer de kinderoptocht op vrijdag en de gekostumeerde stoelendans met medewerking van muziekvereniging Juliana, het gezamenlijk lunchbuffet, het vogelschieten en de zeskamp op zaterdag.

 

 

In de omgeving van De Hoofdige Boer

De faciliteiten van De Hoofdige Boer