B & B Maison de l'Epée , Emmeloord,

B & B Maison de lEpee
B & B Maison de lEpee
B & B Maison de lEpee
Maison de lEpee

Midden in het stadshart van Emmeloord ligt onze monumentale woning met bijbehorende gastenverblijf. Mede door de centrale ligging is ons gastenverblijf “Maison de l’epée”, uitermate geschikt voor oa de zakelijke reiziger. In de vrijstaande schuur, met eigen ingang, achter ons huis hebben wij een luxe 2 persoons gastenverblijf gemaakt. Deze is voorzien van alle gemakken. Ontspannen, overnachten en heerlijk relaxen in een karakteristiek, prachtig gemeubileerd en van alle gemakken voorzien gastenverblijf.

De indeling van dit gastenverblijf, alsmede de locatie ( één van de mooiste straten van Emmeloord) en de omliggende bezienswaardigheden (Giethoorn, Weerribben, Urk, Musea, theater, bioscoop etc) maken een verblijf compleet. Het interieur van het huis is gezellig, schoon en van alle gemakken voorzien, zoals tv, koelkast, WiFi, vloerverwarming, sfeerverlichting, tweepersoons boxspringbed, etc, etc De luxe badkamer, de open vide welk als slaapkamer is ingericht en de gezellige living met kitchenette maken dit gastenverblijf compleet. Op loopafstand van het gastenverblijf vind je Theater 't Voorhuys, bioscoop, restaurants, winkels en de karakteristieke Poldertoren.

Omgeving
Emmeloord is de hoofdplaats van de gemeente Noordoostpolder, in het noorden van de Nederlandse provincie Flevoland. Bij de inrichting van de polder is men uitgegaan van één centrale plaats (Emmeloord), en stervormige verbindingswegen naar tien kleinere dorpen; Bant, Creil, Ens, Espel, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten en Tollebeek. De centrale ligging van Emmeloord wordt geaccentueerd door de Poldertoren. Deze watertoren staat in het geografische middelpunt van de polder.

Evenementen
In Emmeloord zijn meerdere jaarlijkse evenementen. In maart is er de Zuiderzee Rally: de start van het rallyseizoen. Deze speelt zich af op industrieterreinen in Emmeloord, en in de omgeving.

Eind april is er het Tulpenfestival, met als belangrijke attractie de route langs de bloeiende bollenvelden

De avond voor Koningsdag (26 april) is Nacht van Oranje. In de Lange Nering en op De Deel is een braderie, muziek en een kermis. In 1997 was de eerste editie die het Guinness Book of Records haalde met de langste oranjekoek ter wereld. Het gebak slingerde door de Lange Nering heen. In 1998 was er een nieuwe recordpoging: met zo veel mogelijk mensen tegelijkertijd het Wilhelmus zingen. Ook deze avond haalde weer de boeken. De jaarlijks terugkerende recordpoging is inmiddels losgelaten, wel wordt jaarlijks op De Deel de grootste Nederlandse vlag gehesen (afmetingen 20 × 30 m).

Op drie woensdagen in juni, juli en augustus worden paardenkoersen gehouden op de drafbaan aan de Sportlaan.

In juli is het Oordfestival: hét culturele- en muzikale feest van Emmeloord. Duizenden mensen trekken naar Park West om zich te vermaken met muziek, dans, kunst en theater. Oord duurt de hele dag en is voor alle leeftijden. In 2005 was de eerste editie.

In de zomermaanden zijn er de Emmeloorder Vrijdagen in de Lange Nering met braderie en muziek.

De eerste week in september staat bekend om het Pieperfestival. Het jaarlijkse stadsfeest. In 1996 is het Pieperfestival ontstaan door het 10-jarig bestaan van de provincie Flevoland. Gratis patat, een braderie, kinder- en seniorenmiddag, muziek en vele andere activiteiten vormen de basis van deze feestweek.

In december is er een kerstmarkt in De Lange Nering.

Vissersdorp Urk, een voormalig eiland, is een pittoresk dorp met een geheel eigen identiteit. In de oude stadskern wandel je door karakteristieke steegjes waar elk huis anders is. Hier ervaar je nog steeds het eiland gevoel. Bij de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over het IJsselmeer en in de haven van Urk kan je een heerlijk visje eten. Strand en recreatie In de Noordoostpolder en omliggende plaatsen zijn er voldoende locaties waar je in de zomer heerlijk kan genieten van strand en water. Dichtbij Maison de l'Epée, met de fiets zeer goed bereikbaar, ligt het natuurgebied de Wellerwaard. Deze prachtige omgeving met aangelegd strand en water is in de zomer zeer populair bij jong en oud. Dit geldt eveneens voor de stranden bij Schokkerhaven en Lemmer. Heerlijk lunchen of dineren in één van de restaurants aan het strand, met uitzicht over het IJsselmeer, maken je dag compleet. Fluistervaren in de Weerribben Ontdek het Hollandse Venetië, het plaatsje Giethoorn, in een fluisterbootje. Giethoorn ligt in/tegen het Natuurgebied De Wieden en biedt ontzettend veel mooie en leuke bezienswaardigheden.

In de omgeving van B & B Maison de l'Epée

De faciliteiten van B & B Maison de l'Epée

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: