Camping Boetn Toen, Pieterburen,

Camping Boetn Toen
Camping Boetn Toen
Camping Boetn Toen
Camping Boetn Toen

Midden in het dorp Pieterburen, achter de fraaie middeleeuwse Petruskerk en de bekende botanische tuin Domies Toen ligt onze camping Boetn Toen. Het terrein was vroeger in gebruik als moes- en groentetuin van de dominee en bestaat uit twee beschutte velden. Het eerste veld is bestemd voor tenten en het tweede veld voor caravans en campers. Op de camping bieden wij ook overnachtingen aan in onze blokhutten en huurcaravans. De bedden erin zijn standaard voorzien van onderlakens en kussens. U kunt hierbij via ons dekbedden huren. Maar veel gasten nemen dit ook zelf mee, of kiezen voor slaapzakken. In alle gevallen dient u zelf het overige beddengoed mee te nemen, zoals (hoes)lakens en kussenslopen. De huurcaravans en blokhutten worden na gebruik weer schoon opgeleverd of u betaalt aan het einde van de verhuur een vergoeding voor de schoonmaak.

De twee blokhutten, Tammo en Anneke, staan op het tweede veld en zijn qua inrichting identiek. Buiten staat er voor de blokhutten een picknicktafel waar u lekker in het zonnetje kunt vertoeven. De vier huurcaravans staan staan op het eerste veld en verschillen van inrichting. Hieronder volgt een nadere specificatie. In geen van de accommodaties zijn honden en katten toegestaan. Ook mag er binnen niet gerookt worden.

Blokhutten, Tammo en Anneke

 • Groepsaccommodatie geschikt voor 1 tot 4 personen
 • Slaapgelegenheid: 2 stapelbedden, voorzien van matrassen en hoofdkussens
 • Zithoek: 1 tafel en 4 stoelen
 • Kookhoek: 2-pits gasstel
 • Overig: verlichting, elektra en schoonmaakspullen
 • Extra's: verhuur van dekbedden en een servieskist

Huurcaravan luxe, Jenny

 • Geschikt voor 1 tot 2 personen
 • Slaapgelegenheid: 2-persoonsbed, voorzien van matrassen en hoofdkussens
 • Zithoek: 1 tafel en zitbanken
 • Kookhoek: 2-pits gasstel
 • Overig: verlichting en elektra

Huurcaravans basic

 • Geschikt voor 1 tot 4 personen
 • Slaapgelegenheid: voor 1, 2, 3 of 4 personen, voorzien van matrassen en hoofdkussens
 • Zithoek slechts in 1 huurcaravan beschikbaar: 1 tafel en zitbanken
 • Overig: verlichting en elektra

Camping Boetn Toen is geopend van medio april tot 1 oktober.

Omgeving

Pieterburen is een klein, gezellig dorp op een steenworp afstand van de Waddenzee en staat bekend om het wadlopen. Dat wil je echt niet missen. Ook worden er bijzondere avonturentochten voor kinderen, kweldertochten en natuur- en educatieve tochten in de buurt georganiseerd. De laatste jaren wordt er op zondagmiddag in het dorp ook steevast een Waddenmarkt gehouden. Voor de actievelingen zijn er bovendien mooie wandel-, fiets- en kanoroutes die Pieterburen aandoen. We noemen het Pieterpad, Pronkjewailpad, Fietserspad, Kiek over Diek en North Sea Cycle. Het dorp heeft verschillende eetgelegenheden, een welness centrum, het zeehondencentrum, het theemuseum, het bezoekerscentrum Waddenkust, een grote speeltuin en de molen De Vier Winden.

Qua toeristische activiteiten staat het dorp dus goed op de kaart. De camping en het omringende landschap kenmerken zich echter met licht, rust en ruimte, mooie vergezichten en prachtige luchten. Een prima plek om te ontstressen; weg van de drukte, even helemaal tot rust komen.

Grenzend aan de Waddenzee zijn Pieterburen en omliggende plaatsen zoals Eenrum, Kloosterburen, Leens en Winsum geliefd om hun wierden (terpen) of dijkbebouwing, eeuwenoude kerken, fiere molens en statige boerderijen. Tijdens uw verblijf moet u in het dorp zeker de Petruskerk met de botanische tuin Domies Toen en het Zeehondencentrum bezoeken. Het Groninger Landschap heeft in het dorp het Bezoekerscentrum Waddenkust ingericht, waar je alles vindt wat je wilt weten over het waddengebied. Iets verder weg liggen de borg Verhildersum te Leens en de havens van Zoutkamp en Lauwersoog zijn ook zeer de moeite waard. Nabijgelegen bekende musea zijn het Wierdenland in Ezinge, de Theefabriek in Houwerzijl, het Visserijmuseum in Zoutkamp en het Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. Het unieke Lauwersmeergebied staat bekend om zijn prachtige natuur, leuke boottochten en is bij vogelaars zeer in trek.
Wadlopen

Niet ver van Waddencamping Boetn Toen, voorbij de hoge zeedijk strekt zich een uniek natuurgebied uit: het Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Met hoogwater bevaren door schepen, met laagwater betreden door wadlopers. Wadlopen is een belevenis. Bijvoorbeeld het avondlicht en zonsondergang op het wad is geweldig mooi. Je kunt je voor wadlooptochten aanmelden bij Stichting Wadloop Centrum Pieterburen of Dijkstra wadlooptochten. Na het wadlopen is het prima vertoeven op Waddencamping Boetn Toen. Gezellig napraten bij het kampvuur onder het genot van een welverdiend hapje en drankje.
Fietsen en wandelen

Gelegen aan het Wad is Waddencamping Boetn Toen niet alleen het startpunt voor wadlopen, maar leent het prachtige, cultuur-historisch landschap, zich bij uitstek om de omgeving per fiets of lopend te verkennen. Camping Boetn Toen heeft een aantal mooie wandel- en fietsroutes samengesteld welke gratis bij de receptie zijn te verkrijgen. Pieterburen is ook het start- of eindpunt van het Pieterpad naar de Pietersberg in Limburg voor wandelaars en Fietserspad naar Belgie voor fietsers. Verder lopen de wandelaars van het Pronkjewailpad door Pieterburen en de fietsers van Kiek over Diek en North Sea Cycle komen ook samen in het dorp. Het is mogelijk om op de camping fietsen te huren.
Watersport

De zogenaamde Groninger Maren (oude wad geulen) lenen zich uitstekend voor een kanotocht. Vanaf de camping is het een paar minuten lopen naar de kanosteiger in de Pieterbuurstermaar. In het dorp zijn bij het buitensportcentrum De Groene Kicker kano's en verschillende routes verkrijgbaar. Bij het café De Hoornstertil in Wehe-Den Hoorn zijn 'stille' motorboten te huur. Voor vaartochten op het Lauwersmeer en de Waddenzee kunt u terecht bij de Waddentochten van MS De Noordster of de Waddenschipper van MS De Boschwad.

In de omgeving van Camping Boetn Toen

De faciliteiten van Camping Boetn Toen

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: