Camping 't Strandheem, Opende,

Camping t Strandheem
Camping t Strandheem
Camping t Strandheem
Camping t Strandheem

Camping ’t Strandheem is gelegen in het Groningse Opende. Bent u op zoek naar een gezellige familiecamping waar iedereen ontspannen vakantie kan vieren? Wij heten u van harte welkom en maken het alle familieleden (de kleintjes, tieners én de ouders) graag naar de zin. Met onze uitgebreide faciliteiten is er altijd wat te doen op onze Familiecamping. Op onze camping vindt u ruim 200 royale kampeerplaatsen van minimaal 100 m2, verdeeld over kleine veldjes. Er is dus altijd wel een plekje dat helemaal bij u past! U mag uw auto parkeren en uw huisdier mag ook mee (uiteraard als ze geen overlast veroorzaken).

Voor campers zijn er, naast een serviceplaats voor het laden en lossen van water, ook verharde plaatsen beschikbaar. Bovendien hebben wij goede verharde wegen met terreinverlichting en vindt u overal watertappunten.

Onze sanitaire voorzieningen zijn ruim opgezet, hygiënisch en voorzien van een babyroom en een gezinsdouche. Wilt u nog meer luxe? Reserveer dan uw kampeerplaats met privé-sanitair.

Op camping 't Strandheem zijn diverse faciliteiten beschikbaar voor jong en oud. Ervaar de ultieme vakantie met faciliteiten zoals ons overdekte zwembad, diverse speeltuinen, de snackbar en het restaurant, het strandbad en nog veel meer!

Omgeving
Opende is het meest westelijk gelegen dorp van de provincie Groningen. Het is een van de weinige dorpen in deze provincie waar Fries wordt gesproken, met name in het westelijke en zuidelijke deel. In het Fries wordt Opende ook wel 'De Grinzer Pein' of 'De Grinzer Peen' genoemd om op die manier verwarring te voorkomen met het Friese dorp Opeinde. Op de grens ligt de buurtschap Scheiding dat voor een klein deel ook in Opende ligt.

U kunt de omgeving van Camping ’t Strandheem om vele manier ontdekken: met de boot, wandelend door de prachtige natuur van Groningen, Friesland en Drenthe, op de fiets, en nog veel meer! Trek er op uit en ontdek wat er allemaal te doen is. Van een uitje in de natuur tot een spectaculair dagje uit met de kinderen!

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad van Staatsbosbeheer is een heel bijzonder pad. Je mag er met blote voeten op lopen. Dus schoenen en sokken uit! Beleef een avontuur voor jong en oud, om te voelen, te ruiken, te horen en te zien. Een wandeling vol obstakels, over land en door het water, door de modder en hangend met de voeten in de lucht!'t Blôde Fuottenpaad (zoals het officieel heet) in Opende is veilig voor kinderen: de kleinsten wel onder begeleiding van een volwassene. Honden zijn niet toegestaan. Ontdel zelf 't Blôde Fuottenpaad van Staatsbosbeheer van de P-plaats van de Kaleweg in Opende (Groningen).

Nationaal Park De Alde feanen

is een schitterend natuurgebied met een totale oppervlakte van bijna 2500 hectare aan meren, veenplassen, petgaten, rietlandenschraallanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Laagveen moerassen behoren tot de rijkste en meest gevarieerde natuurgebieden van Noordwest-Europa. De soorten aan planten en dieren in de Alde Faenen is bijzonder groot. Een must voor elke natuurliefhebber. De recreatieve waarden van Nationaal Park De Alde Feanen zijn eveneens talrijk. Die liggen met name op het gebied van de watersport, sportvisserij en schaatssport. Door heel het gebied worden zowel voor de vaar- als de wandelrecreanten excursies gehouden. Ook voor groepen bestaat de mogelijkheid voor rondleidingen.

Ontdek het Lauwersmeer

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. Bezoekers zijn dag en nacht welkom. In Nationaal Park Lauwersmeer kun je volop van de schitterende natuur genieten. Maak eens een stevige wandeling, spring op de fiets of ga het water op. Start je bezoek bij het activiteitencentrum. Het vriendelijke en gastvrije personeel helpt je graag op weg. Jaarlijks worden er vele leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

In de omgeving van Camping 't Strandheem

De faciliteiten van Camping 't Strandheem

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: