B&B Nagele, Nagele,

B&B Nagele
B&B Nagele
B&B Nagele
B&B Nagele

B&B Nagele ligt in Nagele in Flevoland en heeft een tuin. De accommodatie biedt uitzicht op de tuin en ligt op 49 km van Harderwijk.

Deze bed & breakfast heeft een terras, een flatscreen-tv met kabelzenders, een goed uitgeruste kitchenette met een magnetron, een koelkast en een broodrooster, en 1 badkamer met een douche.

Gasten van de bed & breakfast kunnen genieten van een continentaal ontbijt.

Omgeving

Nagele is een dorp in de Noordoostpolder ten zuiden van Emmeloord. Nagele ligt bij de volgende provinciale wegen: de N352, de N716 en de N713. Het ligt ook vlak bij de A6. Nagele is een bijzonder dorp. Al tijdens de bouw had het veel belangstelling, zowel van architecten en andere kenners, als van verslaggevers van kranten en bezoekers van de Noordoostpolder. Het dorp viel op door de ruime aanleg, het vele groen en de huizen met platte daken.

De erfgoedroute neemt u mee door Nagele. Het dorp ligt in de Noordoostpolder die in 1942 is drooggelegd voor de voedselproductie. Nagele is één van de dorpen in de polder dat speciaal voor landarbeiders is gebouwd. Nog steeds is het een opvallend dorp. Het is heel anders van opzet dan de andere dorpen in de polder. Een groep architecten van Het Nieuwe Bouwen maakte het plan voor Nagele. De architecten zochten een casus voor het internationale congres voor moderne architectuur. Ze vroegen om een programma van eisen voor een dorp in de Noordoostpolder en zij kregen de opdracht het dorp te ontwerpen. De architecten kregen zo de kans hun vernieuwende ideeën uit te werken en in een keer een compleet dorp vorm te geven. De reacties op het ontwerp waren gemengd. Sommige mensen konden niet wennen aan de woonhoven en de sober vormgegeven huizen. Anderen waren juist blij met de moderne voorzieningen, het vele groen en de ruimte in het dorp en in de huizen.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling leidt langs architectuur en door groen en geeft u prachtig beeld van het moderne dorp in de polder. De route vormt een tweeluik met Schokland. Een cultuurhistorische wandeling.

Zwolle ligt op 38 km van B&B Nagele en Giethoorn ligt op 34 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Schiphol, op 93 km van de accommodatie.

 

In de omgeving van B&B Nagele

De faciliteiten van B&B Nagele

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: