Hotel van Saaze , Kraggenburg,

Hotel van Saaze
Hotel van Saaze
Hotel van Saaze
Hotel van Saaze

Hotel van Saaze is gelegen in Kraggenburg, de Noordoostpolder. Het hotel ademt rust en gemoedelijkheid uit en is een prima uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Het hotel ligt tegenover het Voorsterbos en vlakbij het Waterloopbos. Hier heeft vroeger het Waterloopkundig Laboratorium gezeten en in het bos zijn de schaalmodellen van verschillende waterwerken te zien. Ook in de Weerribben en in Giethoorn kunt u fantastisch fietsen en wandelen.

Ons hotel beschikt over 26 comfortabele kamers, wij hebben een-, twee-, drie- en een vier-persoonskamers. Een aantal van deze kamers bevindt zich op de begane grond en zijn rolstoeltoegankelijk. Ook beschikt een aantal kamers over een balkon. De kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een badkamer met douche en toilet. Enkele kamers beschikken ook over een bad. Uw tevredenheid over het verblijf staat met hoe u slaapt. Daarom slaapt u bij ons op goede boxspring bedden. Daarnaast zijn al onze kamers voorzien van;

  • Flat-screen televisie
  • Telefoon,
  • Kleine koelkast
  • Koffie- en thee faciliteiten
  • Gratis WiFi
  • Een werkplek op de kamer

Hierdoor zijn wij ook geschikt voor de voor de zakelijke gast.

Daarnaast zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen rondom het hotel.In de omgeving kunt u fantastisch fietsen en wandelen. Wij hebben verschillende wandel- en fietsroutes en beschikken over een overdekte en afgesloten fietsenstalling, ook is er een oplaadpunt voor uw elektrische fiets. Heeft u geen fiets mee of laat u ze liever thuis dan kunt u bij ons fietsen en e-bikes te huren. Geef dit even aan bij de reservering zodat wij deze kunnen reserveren voor u.

Ook uw huisdier is bij ons van harte welkom. We hebben wel maar een beperkt aantal kamers hiervoor beschikbaar. Wij verzoeken u dit aan te geven bij uw reservering. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Omgeving

Kraggenburg is een dorp in de Noordoostpolder met 1.430 inwoners. Het dorp is gelegen ten zuidoosten van de hoofdplaats Emmeloord. Het dorp ligt ongeveer tussen Ens en Marknesse, en aan de N719 en de N352.Kraggenburg is een klein, mooi en vooral gezellig dorp met zo'n 1450 inwoners in het zuidoosten van de Noordoostpolder. Het dorp Kraggenburg is met 800 hectare bos en rijke natuurgebieden omringd, waarvan enkele heel recent ontwikkeld zijn.

Kraggenburg is een recreatiedorp: campings, chalets, een hotel, restaurants, een jachthaven, een pitch en put golfbaan, een speeltuin, het historische 'Oud-Kraggenburg', een pioniersmuseum, een blotevoetenpad, prachtige bossen en natuurterreinen met vele wandel- en fietspaden vormen zowel voor bewoners als voor toeristen een heerlijke plek om te verblijven. Een aantal recreatieondernemers en Natuurmonumenten biedt tevens arrangementen aan die perfect de smaak van de omgeving weten neer te zetten. In de directe omgeving zijn het Voorsterbos, het Vogeleiland in het Zwarte Meer, het bijzondere Waterloopbos en net ontwikkelde Wendelbos en Kadoelerveld als natuurgebieden te bewonderen.

Kraggenburg heeft een gevarieerde natuur. Waar begin 20e eeuw nog Zuiderzee was, vind je nu prachtige bossen, afgewisseld met bloemrijke graslanden en het open water van de randmeren.

Bossen
De dikke bomen van het Voorsterbos geven je het idee dat je door een eeuwenoud bos loopt, terwijl het in 2006 aangeplante Wendelbos nog volop in ontwikkeling is. In het aangrenzende Waterloopbos liggen dertig bijzondere waterloopkundige proefmodellen verscholen. Hier is een informatie-centrum met een waterspeelplek voor kinderen.
Met wandelpaden en bruggetjes kun je lange tochten maken door deze drie bossen, samen zo'n 900 hectare natuur. Of kom kamperen midden in de natuur, op kampeerterrein De Stiente in het Voorsterbos. Ook het naastliggende Paddenstoelenparadijs en de Dennenzaadtuin zijn een bezoekje waard.

Graslanden
Tussen deze bossen liggen de natte graslanden van het Kraggenburgerveld en het Kadoelerveld. Naast grote grazers, de welbekende Schotse Hooglanders, vind je hier allerlei dieren als amfibieën, libellen en vlinders. En ook bijzondere planten zoals geelhartje, rietorchis en kale jonker voelen zich hier prima thuis.

Randmeren
Het Zwarte Meer en Kadoelermeer zijn ontstaan bij de inpoldering van de Noordoostpolder. Op de oeverlanden van het Zwarte Meer, de Grote Buitenlanden genaamd, groeit de zeldzame kievitsbloem. En in het meer ligt het Vogeleiland, een uniek vogelparadijs. Het eiland is alleen te bezoeken met de excursies van Natuurmonumenten, maar er is ook een uitkijkpunt in de Zwarte Hoek.

Kom dus wandelen, fietsen, varen, kamperen, vogels of paddenstoelen kijken, waterbouwkundige modellen bewonderen en nog veel meer beleven, in de afwisselende natuur van Kraggenburg!

In de omgeving van Hotel van Saaze

De faciliteiten van Hotel van Saaze

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: