Restaurant La Provence, Zaltbommel,

Restaurant La Provence
Restaurant La Provence
Restaurant La Provence
Restaurant La Provence

Aan de rand van de oude binnenstad van Zaltbommel, bij de ingang van de historische stadswallen, vindt u 'La Provence'. Dit restaurant van Luc van Iersel is gevestigd in een monumentale villa uit 1860. In de zomer is het goed toeven op het intieme terras onder de druivenranken en linden.
Het restaurant met elf tafels op de begane grond, ademt een warme sfeer. Op de eerste verdieping is een luxe zaal voor besloten gezelschappen of zakelijke bijeenkomsten. Daarvoor zijn alle faciliteiten aanwezig. Op een steenworp afstand kunt u gratis parkeren.

Sinds jaar en dag is 'La Provence' een begrip in Zaltbommel en omgeving. Onze specialiteiten: de ambachtelijke Franse keuken en huiselijk dineren.

Openingstijden keuken
Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 22:00
Woensdag 12:00 - 22:00
Donderdag 12:00 - 22:00
Vrijdag 12:00 - 22:00
Zaterdag 17:00 - 22:00
Zondag gesloten

Omgeving

Zaltbommel is een gemeente in de Bommelerwaard in de Nederlandse provincie Gelderland.Zaltbommel is een gezellig vestingstadje aan de Waal met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Veel mensen kennen het stadje van de stompe-toren-zonder-spits. Al van verre zie je die 'toren van Bi-Ba-Bommel'. Vanaf de mooie Waalbrug zie je ook de kleine bewoonde watertoren en de stadswallen. Daarachter ligt het oude en ommuurde deel van het stadje Zaltbommel. De geschiedenis is er overal voelbaar. De prominente bezienswaardigheden van de gemeente zijn de vestingstad Zaltbommel met de Grote of Sint-Maartenskerk en Slot Loevestein nabij Poederoijen. Verder verdient de Meidijk vermelding.

De huidige stadswallen stammen uit de zeventiende eeuw. Stadsarchitect François de Virieu transformeerde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De panden aan de boulevard zijn grotendeels gerenoveerd. Vlak daarachter ligt het oude centrum met haar middeleeuwse stratenpatroon en huizen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op het Kerkplein staan een aantal fraaie stadsboerderijen. De schuren zijn nog herkenbaar.

 

In de omgeving van Restaurant La Provence

De faciliteiten van Restaurant La Provence

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: