Oude Ambachten & Speelgoed Museum, Terschuur,

Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum is een oude ambachten- en speelgoedmuseum in het dorp Terschuur in de Nederlandse gemeente Barneveld in de provincie Gelderland. Het museum beslaat in totaal zo'n 4400 vierkante meter. In het Ambachten Museum zijn ruim 150 kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen, met allerhande oude gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder te zien. Het museum heeft een open karakter: objecten mogen door volwassenen worden aangeraakt.

Het speelgoedmuseum omvat onder meer ouderwetse houten spelletjes, het oudste Monopoliespel, oude bouwdozen, rijdende Märklintreinen, bouwwerken van Meccano, oude porseleinen poppen, handgemaakte poppenhuizen, een speciale antieke beren verzameling met onder andere Steiff, Herman, Nisbit.

Om de paar maanden is een nieuwe expositie te bezichtigen.

Openingstijden
Ma Gesloten *
Di 10.00 uur - 17.00 uur
Wo 10.00 uur - 17.00 uur
Do 10.00 uur - 17.00 uur
Vr 10.00 uur - 17.00 uur
Za 10.00 uur - 17.00 uur
Zo 11.00 uur - 17.00 uur * *(beperkt)

Omgeving

Terschuur is een dorp in de gemeente Barneveld, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp ligt in de Gelderse Vallei, vlak tegen de snelweg A1.
Het dorp vormt een tandem met het een paar kilometer noordelijk gelegen dorp Zwartebroek; veel sociale activiteiten worden gezamenlijk ondernomen. De buurtschap Kallenbroek ten zuiden van de A1, bij het bos- en heidegebied Erica, behoort ook tot Terschuur Door Terschuur loopt de Europese wandelroute E11. De route komt vanaf de richting Amersfoort, via de brug over de A1 ten zuiden van het dorp. De route vervolgt noordwaarts, naar de buurtschap Appel.

In de omgeving van Oude Ambachten & Speelgoed Museum

De faciliteiten van Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: