Landgoed Groot Boerle, Wijhe,

Landgoed Groot Boerle
Landgoed Groot Boerle
Landgoed Groot Boerle
Landgoed Groot Boerle

Landgoed Groot Boerle ligt in Wijhe in Overijssel en biedt een terras en uitzicht op de tuin. De accommodatie ligt op 33 km van Apeldoorn en biedt gratis WiFi en privéparkeergelegenheid.

Deze bed & breakfast heeft 3 slaapkamers, een flatscreen-tv en een keuken met een koelkast en een oven.

Gasten van de bed & breakfast kunnen genieten van een volledig Engels/Iers ontbijt. Ook kunnen gasten van landgoed Groot Boerle fietsen in de buurt of genieten van de tuin.

Huisdieren zijn op verzoek toegestaan. Deze service is gratis.

Omgeving

Wijhe is een dorp aan de IJssel in de tegenwoordige gemeente Olst-Wijhe in de Nederlandse provincie Overijssel. Wijhe ligt tussen Deventer en Zwolle.
Wijhe ligt aan de rivier de IJssel waar een passantenhaven met camperplaatsen is. Vanaf de Veluwe is Wijhe via het plaatsje Vorchten bereikbaar met een kabelveerpont genaamd "Het Wijhese Veer". Wijhe ligt aan de N337, waardoor de steden Zwolle en Deventer goed en snel bereikbaar zijn.

Bezienswaardigheden

  • De in laatgotische stijl gebouwde Nicolaaskerk is driebeukig, de oudste delen zijn gebouwd in de 13e/14e eeuw. De toren is voor een deel laatromaans en is in gotische stijl verhoogd. In het interieur van de kerk bevindt zich 17e-eeuws meubilair en een aantal imposante graftomben.
  • De Wijhese Molen, deze goed onderhouden molen die nog in gebruik is staat in het dorpscentrum.
  • De Buitenwaarden is een natuurgebied langs de IJssel ten noorden van het dorp, richting Herxen.
  • Er liggen drie landgoederen in de voormalige gemeente Wijhe: Hagenvoorde, Het Nijenhuis met kasteel en Museum de Fundatie) en het landgoed De Gelder, gelegen aan de oostelijke rand van het dorp.
  • Aan de Bongerd is 'Veermans Hof IJsselflora' gevestigd, een heemtuin die daar vanaf 1971 is ingericht om de karakteristieke wilde planten van het IJsseldal te laten zien.

Zwolle ligt op 21 km van de accommodatie en Deventer ligt op 16 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Groningen Eelde, op 104 km van landgoed Groot Boerle.

 

In de omgeving van Landgoed Groot Boerle

De faciliteiten van Landgoed Groot Boerle