Restaurant 't Veerhuis, Olst,

Restaurant t Veerhuis
Restaurant t Veerhuis
Restaurant t Veerhuis
Restaurant t Veerhuis

Restaurant 't Veerhuis is gelegen in Olst. Lekker eten zonder poespas. En toch, overheerlijke gerechten met zorg bereid uit puur natuurlijke streek produkten. Kom voor een gastvrij onthaal in de huiskamer aan de IJssel.

In ons restaurant proberen wij een sfeer te scheppen waarin u zich gewoon thuis op uw gemak voelt. Daarom is het bij ons ook een ideale gelegenheid voor een gezellig etentje. Voor een klein gezelschap kan dat besloten in één van de serres of anders in onze tuinzaal. Die is ook met de serres en de café-ruimte in ons restaurant geschikt voor bruiloften en grote partijen. Daarbij verzorgen wij naar keuze een feestelijk diner; een speciaal buffet; een barbecue of bijvoorbeeld ook een high tea. Dat kunt u vanzelfsprekend allemaal met ons overleggen en als u wilt maken wij voor zo’n partij ook een speciale menukaart.

En natuurlijk; overdag heeft ’t Veerhuys z’n meest fantastische dimensie: want het allermooiste stuk “interieur” ligt buiten. Dat weergaloze uitzicht over het IJssellandschap met pont en scheepvaart op de rivier. Als het donker is worden dat witte, groene en rode lichtjes die glijden over ’t water.
't veerhuys Olst zomer buiten’s Zomers met een lekker drankje en hapje in lauwe warmte onder de monumentale kastanjebomen vanaf het terras wat mijmerend naar dit IJssellandschap kijken: dat is pas genieten.

Geopend woensdag t/m zondag vanaf 16.00 uur
Ook buiten onze openingstijden kunt u reserveren voor een lunch arrangement vanaf 25 personen

Omgeving

Olst is een dorp aan de IJssel in de gemeente Olst-Wijhe in de Nederlandse provincie Overijssel.Olst ligt aan de rivier de IJssel. Via het westen is Olst bereikbaar via de kabelveerpont Olsterveer. Olst is ook bereikbaar via de N337 en verder is er een treinstation, station Olst aan de IJssellijn. Op de vrijdagen is het bereikbaar via buslijn 161 (Deventer - Zwolle).

Olst heeft een mooie ligging aan de IJssel. De gemeente Olst-Wijhe ligt tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer. Olst is een gezellig dorpje met ruim 5.000 inwoners en beschikt over alle ingrediënten om even op adem te komen. Geniet je graag tussen het groen en in een waterrijke omgeving? Boek dan een dagje weg of ga er voor langere periode tussenuit in dit prachtige stukje Overijssel. Na een verblijf in het oosten van Nederland keer je met een voldaan gevoel huiswaarts.Je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens je verblijf in dit charmante dorp in Overijssel. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Museum Oud Keukengerei. Deze woonboerderij staat boordevol oude keukenapparatuur, voorwerpen die je nog nooit eerder hebt gezien. Het dorp zelf is onder bekend vanwege een tweetal molens, namelijk de Bökkers Mölle en de Molen van Boks. Bijzonder zijn ook de aardehuizen. Deze woningen zijn zelfvoorzienend en gemaakt van tweedehands bouwmaterialen.

Olst leent zich uitstekend voor lange wandelingen of avontuurlijke fietsroutes. De IJsselzone ter hoogte van Wijhe is één van de mooiste locaties langs de IJssel. Ontdek je graag per fiets de gemeente Olst-Wijhe? Fiets dan de 12-kernen fietsroute die de verschillende dorpen met elkaar verbindt. Uiteraard ontkom je niet aan bezoek aan Salland, de mooiste streek van de provincie Overijssel. Salland kenmerkt zich door heidevelden en bossen en is een geliefd terrein voor bijvoorbeeld mountainbikers. In dit gebied kun je daarom heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

Bezienswaardigheden

  • De dorpskerk in romaanse stijl uit de dertiende eeuw, heeft een onderbouw die gedeeltelijk is opgetrokken met tufsteen van een eerder kerkje.
  • Aan de dijk staan twee molens, de Bökkers Mölle en de Molen van Boks.
  • Het kunstwerk "Baken van Overijssel" staat aan de Veerweg.
  • In 1997 werd in Olst op initiatief van Herensociëteit v/h De Nut's Neut door Wim T. Schippers en oud-Tros presentatrice Willy Dobbe het Willy Dobbeplantsoen onthuld, een tot werkelijkheid geworden grapje van Schippers uit diens televisieserie De lachende scheerkwast.
  • Aan de rand van het dorp staan 23 zogenoemde aardehuizen. Dit zijn volledig zelfvoorzienende woningen die grotendeels gemaakt zijn van natuurlijke of tweedehands bouwmaterialen.
  • Watertoren bouwjaar 1962. Sinds 2008 in gebruik als woonruimte (5 appartementen)

In de omgeving van Restaurant 't Veerhuis

De faciliteiten van Restaurant 't Veerhuis

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: