ten Kate's Dierenpark, Nieuwleusen,

ten Kate s Dierenpark
ten Kates Dierenpark
ten Kates Dierenpark
ten Kates Dierenpark

Dierenpark Ten Kate in Nieuwleusen is vele jaren geleden uit hobby ontstaan en is nu uitgegroeid tot een leuk knus dierenpark met vele schattige en niet alledaagse dieren.

Welke dieren kun je zoal zien in het dierenpark? Je vind hier dieren die je niet zo snel op een kinderboerderij aantreft, nl. wallaby's, diverse soorten herten, lama's, diverse soorten vogels, mara's, mini varkens, eekhoorns en een rendier.

Langs een wandelroute komt u op diverse uitkijkposten en rust punten en u passeert vanzelf een informatie hoek waar u kunt lezen welke diersoorten er nu zijn met hun kenmerken.

Het park is privé en altijd vrij toegankelijk, 7 dagen per week.

Omgeving

Nieuwleusen is een plaats en voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Overijssel.Ten noorden van Nieuwleusen liggen het gehucht Punthorst en het Staphorster bos. Ten zuiden ligt Dalfsen en ten oosten Balkbrug. In het westen ontmoeten de N377 en de A28 (richting Zwolle en Meppel) elkaar bij de vroegere schans De Lichtmis. Nieuwleusen ligt tussen de Overijsselse Vecht in het zuiden en de Reest in het noorden. De plaats wordt bij de landstreek Salland gerekend, en recentelijk ook wel bij het Overijssels Vechtdal.

Nieuwleusen is met verschillende bussen te bereiken:

Lijn 29 (Zwolle - Coevorden) rijdt in de spits elk kwartier door Nieuwleusen (zowel richting Dedemsvaart als Zwolle), buiten de spits en op zaterdagen tussen 9:00 en 17:00 uur elk half uur en 's avonds elk uur, evenals op zon- en feestdagen.
Lijn 83 (Zwolle - Dedemsvaart) rijdt op weekdagen elk half uur in beide richtingen langs Nieuwleusen en maakt daar twee stops.
Buurtbus 591 verbindt Nieuwleusen met station Dalfsen. De buurtbus rijdt overdag ieder uur van maandag tot en met zaterdag.
De scholierenlijn 649 (Zwolle - Dedemsvaart) rijdt elke schooldag van 7:30 tot 9:00 uur richting Zwolle en in de middag vanaf ongeveer 14:30 weer terug richting Dedemsvaart en Nieuwleusen.
De busdiensten worden sinds eind augustus 2010 uitgevoerd door Syntus.

Met de auto is Nieuwleusen vanaf de Lichtmis en Coevorden te bereiken via de N377 (Den Hulst); vanaf Dalfsen via de Dedemsweg en vanaf Zwolle via het bedrijventerrein Hessenpoort over de N758 (Westeinde).

In de omgeving van ten Kate's Dierenpark

De faciliteiten van ten Kate's Dierenpark

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: