Het Spijkerdorp, Drachten,

Het Spijkerdorp
Het Spijkerdorp
Het Spijkerdorp
Het Spijkerdorp

Het Spijkerdorp is gelegen in Drachten een onderdeel van de stichting B.A.S.S. Dit staat voor de stichting Bouw- en Avonturen Speelplaatsen Smallingerland. Deze stichting is in 1978 opgericht en heeft tot doel het beheren van Bouw-speelplaatsen voor jongens en meisjes tot 13 jaar.

Er zijn allerlei speeltoestellen, zoals: een grote glijbaan op de heuvel, kabelbaan, schommels, wip-wap ’s in diverse uitvoeringen en een klim-klautertoestel in de grote zandbak.

In en rondom deze zandbak staan de speeltoestellen voor onze allerjongste bezoekers. Er zijn ook een aantal banken hieromheen, zodat de ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden.

Verder zijn er nog “losse” speelattributen zoals: bandenkarren, loopskies,stelten-lopen e.d. Ook zijn er twee heuse skelters voor de allerjongsten.Op het terrein is ook een basketbal-paal aanwezig.
Ons ca. 7.500m grote terrein is ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is een invaliden toilet aanwezig

Bij regen en/of koud weer kan er in het gebouw gespeeld worden. Er zijn daar diverse spelen aanwezig en je kan ook kan je kleuren, knippen plakken e.d.

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 09:30 - 17:00
Woensdag 09:30 - 17:00
Donderdag 09:30 - 17:00
Vrijdag 09:30 - 17:00
Zaterdag 09:30 - 16:00
Zondag Gesloten
Feestdagen Gesloten

Omgeving

Drachten is de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordoosten van Heerenveen en ten zuidoosten van Leeuwarden.

Door Drachten loopt de Drachtstervaart. In 2018 telde Drachten 45.080 inwoners en daarmee is het naar inwonertal de op één na grootste plaats in de provincie Friesland. Onder Drachten vallen de buurtschappen; Buitenstverlaat, Folgeren, Nijtap (klein deel), Noorderend, Zuidereind en Zuiderheide.

Drachten heeft een schouwburg De Lawei geheten. Achter de schouwburg is de muziek-, dans- en toneelschool De Meldij gevestigd. Verder is er een jongerencentrum/poppodium Iduna en een bioscoop De Bios.

Het nachtleven van Drachten speelt zich voornamelijk af op De Kaden. De Kaden is opgedeeld in twee straten: Noord- en Zuidkade. Op De kaden bevinden zich meerdere cafés, coffeeshops, discotheken, pizzeria's, restaurants en snackbars. Tevens zijn hier dart- bowling- en poolcentra aanwezig. Momenteel is de gemeente van plan om de kaden te herinrichten.

Het Museum Drachten (ook bekend als Museum Dr8888), gevestigd in een oud klooster, toont werk van Friese kunstenaars als Pier Pander en Sjoerd de Roos, en beschikt daarnaast over werk van De Stijl-kunstenaar Theo van Doesburg, diens Drachtster geestverwanten de gebroeders Evert en Thijs Rinsema, en de dada-kunstenaar Kurt Schwitters alsook schilderijen van Jan van der Kooi die jaren in Drachten en omgeving heeft gewerkt.

 

In de omgeving van Het Spijkerdorp

De faciliteiten van Het Spijkerdorp

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: