De Verbeelding, Zeewolde,

De Verbeelding
De Verbeelding
De Verbeelding
De Verbeelding

De Verbeelding is een broedplaats voor kunst en cultuur in Zeewolde. De stichting wil de bevolking van Zeewolde en Flevoland betrekken bij wat in de breedste zin als kunst en cultuur gezien kan worden. In samenwerking met partners op deze gebieden wordt een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor een breed publiek verzorgd.

Van Zuuk over De Verbeelding
‘De langgerekte vorm van het paviljoen is voortgekomen uit de lange zwarte betonnen wand van Serra. De driescharnierspanten-constructie wordt veel toegepast in hallen die men ook in de polder aantreft. De identieke houten spanten worden in het grondvlak steeds onder een andere hoek geplaatst. Op deze wijze verschuiven de spanten in de nok ten opzichte van elkaar en ontstaat een getordeerd dak. Ter plaatse van deze nok waar de twee spanten bij elkaar komen, wordt het lijf van het ene spant aan de kop van het andere spant verbonden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid de dakvlakken ten opzichte van elkaar te verschuiven en daglicht via de bovenzijde indirect naar binnen te laten vallen.

‘Het dak is opgebouwd uit een stalen dakplaat die aan de buitenzijde is bekleed met een aluminium golfplaat. Aan de binnenzijde is de stalen dakplaat gedeeltelijk bekleed met gipsplaten. Zowel de gipsplaten als de stalen dakplaat zijn gedeeltelijk geperforeerd voor een goede akoestiek in het paviljoen.’

‘Eveneens is op vloerniveau een doorlopende plint van glas gemaakt. Het paviljoen is gelegen op een schiereiland dat aan weerszijden wordt beëindigd met een schuin talud. Het zicht op het water door de glasplint wekt bij de bezoekers een gevoel op dat ze drijven. De immer aanwezige spiegeling van het water op het plafond van het paviljoen versterkt dit gevoel. De functionele ruimtes zoals kantoren, toiletten en berging zijn in twee losse doosjes van hout in de ruimte geschoven. Aan het einde biedt een enorme glaswand prachtig zicht over het water naar het werk van de kunstenaars.’

Omgeving

De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland heeft veel te bieden. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de strandjes, de gastvrijheid van de mensen, het dorpse karakter, de hang naar eerlijke producten, duurzaamheid en de vele sportmogelijkheden maakt het zo bijzonder. Kort samengevat, Zeewolde biedt puur plezier aan iedereen. Proef de sfeer, kom ontspannen, leef je uit en ontdek het zelf!

Speciaal voor de vrijetijdssector in gemeente Zeewolde, heeft Puur Zeewolde via de gemeente de beschikking gekregen over een bijzonder vervoermiddel, de Toeristentrein Zeewolde. Deze elektrische ‘trein’ biedt plaats aan 7 tot maximaal 20 personen.De toeristentrein mag rijden op wegen, waarvoor ontheffing is verleend door de Provincie Flevoland en de Gemeente Zeewolde. De toeristentrein Zeewolde kan worden gehuurd door recreatieondernemers, verenigingen en organisaties, maar ook door particulieren. Bijvoorbeeld voor een familiereünie, een excursie, arrangementen, evenementen en rondleidingen. De toeristentrein wordt bestuurd door een gecertificeerde chauffeur.

Zeewolde winkelhaven!

Spreekwoordelijk, vanwege de ligging aan de Randmeren, maar ook omdat je je er meteen thuis voelt. Overzichtelijk en modern ingericht, alles op loopafstand en overal gratis parkeren. Als het weer wat tegen zit, biedt het Ravelijn prima beschutting. Je vindt in het centrum winkels voor de dagelijkse boodschappen, maar ook winkels om lekker te funshoppen. Naast vestigingen van de grotere winkelketens zijn er diverse kleinere winkeltjes, o.a. kleding- en sportboetiekjes, juweliers, een lingerie- en badmodewinkel, die een bezoek aan het centrum tot een leuk uitstapje maken.

Openingstijden:
Maandag 13.00-18.00 uur
Dinsdag 09.00-18.00 uur
Woensdag 09.00-18.00 uur
Donderdag 09.00-18.00 uur
Vrijdag 09.00-21.00 uur
Zaterdag 09.00-17.00 uur
Zondag 13.00-18.00 uur (Albert Heijn, Deen en Dekamarkt)

Zeewolde biedt, met haar oppervlakte van 268 vierkante kilometer, tal van mogelijkheden om te genieten van de mooie natuur, de heerlijke strandjes, de uitgebreide bosgebieden en een uitgestrekt polderlandschap.
Zo is er voor ieder wat wils. Pak bijvoorbeeld de fiets voor een rondje Wolderwijd, of ga struinen door het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos op klei van Nederland. Dit gebied is uitstekend te per fiets of wandelend te ontdekken.

TIP:
Het fietsknooppuntennetwerk leidt je langs de mooiste plekken in en rond Zeewolde. Neem het fiets- en voetveer om van het ‘nieuwe’ (Zeewolde) naar het ‘oude’ land (Ermelo/Harderwijk) te komen, zodat je het ‘Wolderwijd’ helemaal rond kunt fietsen. Op de website van Route.nl vind je ook diverse mooie fiets- en wandelroutes.

 

In de omgeving van De Verbeelding

De faciliteiten van De Verbeelding

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: