De Domtoren, Utrecht,

Domtoren
Domtoren
Domtoren
Domtoren

De iconische Domtoren is de trots van Utrecht. Een bijzonder monument met een uniek verhaal. Met een hoogte van 112 meter nog altijd de hoogste kerktoren van Nederland. De toren vormt al eeuwen het middelpunt van de stad en is getuige geweest van het lief en leed van zijn bewoners. De toren overleefde woeste stormen, bezettingen door buitenlandse overheersers en branden, maar zag ook feesten, bloeiende handel en stadsuitbreiding aan zich voorbij komen. Symbool van de stad Utrecht. 465 treden en ruim 112 meter hoog. De hoogste kerktoren van Nederland met een adembenemend uitzicht over de hele stad en de regio. Maar ook een romantische trouwlocatie en de meest inspirerende vergaderplek. Dat is de Domtoren!

Het beklimmen van de Domtoren is een geweldig uitje voor alle leeftijden. Speciaal voor de jonge bezoekers zijn het hele jaar door kinderrondleidingen op de zaterdag en zondag. In de schoolvakanties (regio midden) geven wij bovendien ook op doordeweekse dagen een kinderrondleiding. De speciale kinderrondleiding start om 14.15 uur en is voor het hele gezin een leuk, leerzaam en actief uitje! De kinderrondleiding duurt vijf kwartier.

Dagelijks: 10:00 – 17:00 uur

Omgeving

In Utrecht stikt het werkelijk van de bezienswaardigheden. Wanneer je via de historische Oudegracht en haar levendige werven door het centrum slingert kom je vanzelf langs talloze rijksmonumenten en werelderfgoed. En als je op de fiets stapt sta je binnen een half uur tussen de indrukwekkende burchten, forten en kastelen.

Voor een dagje shoppen kom je naar Utrecht. Vanaf het centraal station stap je direct binnen in Utrechts grootste shopping mall, Hoog Catharijne. Hier kun je zeven dagen per week terecht bij meer dan 90 winkels, van bekende modeketens tot kleine boetieks. Ben je op zoek naar producten van Utrechtse makers, naar vintage boetiekjes of speciaalzaken? Loop dan de binnenstad van Utrecht in, langs de Oudegracht of in de kwartieren. Maak je dagje winkelen compleet met een lunch of misschien eindig je liever op een terras aan de gracht.

Utrecht is een levendige stad waar het vaak tot in de laatste uurtjes gezellig is. Doordeweeks kom je in de vele cafés en kroegen vooral veel studenten tegen, maar in de weekenden is de dansvloer voor iedereen. Van bruine kroeg tot discotheek, Hollandse meezingers tot dansbare techno en van bier tot gin tonic: uitgaan in Utrecht is net zo divers als het publiek.

In het centrum van de Domstad zijn veel kroegen en cafés te vinden, maar echt feesten doe je op Strand Oog In Al, tijdens een zomerfestival en in TivoliVredenburg; het muziekpaleis van Utrecht. In dit markante gebouw aan het Vredenburg vind je de beste feesten, concerten en festivals onder één dak.

Foto´s van De Domtoren

In de omgeving van De Domtoren

De faciliteiten van De Domtoren

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: