Museum Klok & Peel, Asten,

Museum Klok & Peel
Museum Klok & Peel
Museum Klok & Peel
Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel is een museum in Asten, een plaats in het oosten van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is gericht op twee thema's: het eerste is klokken en beiaards. Hiervan bezit het de grootste collectie ter wereld. Het tweede is de natuur- en cultuurhistorie van de Peel, de regio op de grens van Noord-Brabant en Limburg waar Asten zich bevindt

Buiten het museum komen beide collecties in de kruidentuin en klankentuin als het ware samen.Nog voor de binnenkomst is een klokkenspel te horen vanuit de museumtuin.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
09:30 - 17:00
Zaterdag, zondag, maandag
13:00 - 17:00
Feestdagen
13:00 - 17:00
Evenementen
12:00 - 17:00

Omgeving

Wie Asten zegt, zegt klokken. Vandaar dat een bezoek aan Asten niet compleet is zonder een kijkje te nemen bij het Museum Klok & Peel. Maar Asten is natuurlijk veel meer dan alleen klokken, wat dacht u van ons prachtige natuurgebied De Peel, een heerlijke omgeving die bij uitstek te voet of per fiets uitstekend te verkennen is. Kom naar Asten en laat u verrassen door de prachtige Peelstreek die bekend staat om haar cultuurhistorie. Maar ook voor de Brabantse gezelligheid bent u in Asten aan het juiste adres, wat dacht u van de leuke terrasjes, cafés en eetgelegenheden? U bent van harte welkom in Asten, Heusden en Ommel!

In Asten treft u een gevarieerd winkelaanbod aan. Van kledingwinkels tot kado- en speciaalzaakjes en van landelijke ketens tot kleine boetiekjes. Het centrum van Asten kent twee winkelcentra; Het Kompas en het overdekte Midas Winkelcentrum, dus ook bij slecht weer bent u van harte welkom in Asten. Heerlijk snuffelen kan op onze veertiendaagse markt en even bijkomen met een lekker hapje of drankje kan bij de gezellige horeca die Asten rijk is. U bent van harte welkom in Asten, Heusden en Ommel!

Op de gezellige weekmarkt die in elke even week plaatsvindt in Asten tref je een diversiteit van kraampjes aan. Hier is je Euro soms nog een daalder waard. Behalve de weekmarkt worden er in Asten, Heusden en Ommel ook regelmatig rommelmarkten of vlooienmarkten georganiseerd. Asten is van alle markten thuis.

 

In de omgeving van Museum Klok & Peel

De faciliteiten van Museum Klok & Peel