Zeeuwse Schuur Museum, Biggekerke,

Zeeuwse Schuur Museum
Zeeuwse Schuur Museum
Zeeuwse Schuur Museum
Zeeuwse Schuur Museum

ZEEUWS AUTO, LANDBOUW EN CURIOSA MUSEUM, is een klein particulier museum van de fam. Ideler uit Biggekerke in Zeeland, dat ondergebracht is in een oude landbouwschuur.

De collectie bestaat o.a. uit een aantal auto’s vanaf de 50er jaren, met een grote diversiteit wat techniek en herkomst betreft, over het algemeen in een goede, originele en ongerestaureerde staat. Ook is er een caravan en motorfiets met aanhanger uit de zelfde periode te zien. Vooral voor de babyboem generatie een verzameling met een hoog sentiment gehalte.

De landbouw collectie bevat veel handgereedschappen, het oudste stuk is uit 1873. Verder agrarische hulpmiddelen en een landbouwtrekkertje uit de 50er jaren.

De collectie curiosa is grotendeels afkomstig van ouders en voorouders van onze familie. Het beslaat de periode 1900 / 1960. Het is een veelzijdige verzameling gebruiksvoorwerpen, speelgoed en reisbescheiden.

De diverse collecties zijn zoveel mogelijk uitgebreid gedocumenteerd wat betreft, herkomst, geschiedenis en technische gegevens.

Omgeving

Biggekerke is een klein kerkdorp in de gemeente Veere, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het is een typisch Walchers kerkdorp.
De Hervormde kerk stamt uit de 15e eeuw. Korenmolen de Brassers Molen is een ronde stenen grondzeiler uit 1712. In het dorp liggen twee vliedbergen, een derde ligt ten zuiden van Biggekerke bij Klein Valkenisse. Het bos bij Biggekerke is een van de dorpsbossen op Walcheren, die de afgelopen jaren in het kader van ruilverkavelingen zijn aangelegd. Het ligt ten zuiden van de rondweg Biggekerke, tussen polder en duinen.

Beleef het strand op een actieve manier bij Strandsport Zeeland of maak een bos- of strandrit bij Manege de IJslander. Je kunt ook een frisse neus halen tijdens een wandeling door het bos van Biggekerke of een bezoek brengen aan het Zeeuws auto, landbouw & curiosa museum. Kijk in onze webshop voor routes en ideeën.

Eén keer per jaar wordt de rust in het dorp verstoord. Tijdens de inmiddels befaamde Solexrace trekt een bonte stoet mensen door Biggekerke.

 

In de omgeving van Zeeuwse Schuur Museum

De faciliteiten van Zeeuwse Schuur Museum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: