Museumschip Hudson, Maassluis,

Museumschip Hudson
Museumschip Hudson
Museumschip Hudson
Museumschip Hudson

Het verhaal van de motorsleepboot "Hudson" is zoniet nog unieker, omdat de zeesleper vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog uit haar thuishaven Maassluis vertrok om pas in oktober van het bevrijdingsjaar weer terug te keren. De "Hudson" is uniek: het is de enige vooroorlogse zeesleper die nog in Nederland bestaat! Alle slepers van voor 1940 zijn of gesloopt of op een andere manier verloren gegaan. Op deze website zal de geschiedenis van de 'Hudson' worden verteld aan de hand van oude en nieuwe foto's, met sterke en minder sterke zeemansverhalen: allemaal momenten uit het roemruchte bestaan van de Hudson.

Omgeving

Maassluis koestert een geheim dat door steeds meer mensen wordt ontdekt en gewaardeerd: haar historische kern, de binnenstad. Niet vaak zullen plezierig winkelen en genieten van een historische omgeving zo harmonieus samengaan. Of het nu gaat om de gezellige Markt, met zomers haar terrasjes, de karakteristieke Vlieten of de deels middeleeuwse Hoogstraat: het is er goed toeven en plezierig winkelen. Het maakt ‘t het ideale beginpunt voor een bezoek aan Maassluis.

Begin bijvoorbeeld met een kopje koffie met de lekkerste tompouce van Nederland in een van de gezellige horeca gelegenheden. Op loopafstand vindt u de meeste historische en maritieme bezienswaardigheden, waar u het echte Maassluis leert kennen. Maakt u liever kennis met de mooie achtertuin van Maassluis, het natuurgebied ‘De Vlietlanden’? Reserveer dan een boottocht bij het rondvaartbedrijf. Op loop afstand vindt u het Toeristisch Informatie Centrum van Ervaar Maassluis, waar u naast veel extra informatie over Maassluis ook een fiets kan huren om de rest van de stad en haar omgeving te verkennen!

 

In de omgeving van Museumschip Hudson

De faciliteiten van Museumschip Hudson

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: