Bungalow 6B, Herkingen,

Bungalow 6B
Bungalow 6B
Bungalow 6B
Bungalow 6B

Deze vrijstaande, gelijkvloerse bungalow is geschikt voor 6 personen. De woonkamer heeft een zithoek met sfeerhaard, een smart-tv en een glazen schuifpui naar het terras. In de keuken vindt u onder andere een vaatwasser, combimagnetron en een koffiezetapparaat. Er zijn 3 slaapkamers waarvan 2 met een tweepersoonsbed en 1 met 2 eenpersoonsbedden. Er zijn 2 badkamers, waarvan 1 ensuite en 1 met een toilet. Beide hebben een regendouche. Ook is er een tweede toilet, een was-droogcombinatie aanwezig. Buiten vindt u het terras met tuinmeubilair, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en 2 parkeerplaatsen. Het gebruik van wifi is gratis.

De bungalow is gelegen op Park Zeedijk. Op weinig plekken komt u zo dicht bij de natuur als op dit park. Het park ligt tussen de uitgestrekte Slikken van Flakkee en het kleinschalige Oude Dee, 2 natuurgebieden vol met bijzondere planten en dieren. Kijk dus niet raar op als er een zeearend voor uw vakantieverblijf landt. Om u heen alleen maar rust, het gezang van vogels is uw achtergrondmuziek. Op een steenworp afstand ligt het Grevelingenmeer. In de winter is dit de verblijfplaats van een groep flamingo’s, in de overige seizoenen kunt u volop aan het meer recreëren. Laat de zonnestralen op uw gezicht neerdalen, ga lekker suppen of windsurfen en maak kennis met de lokale bewoners: een groep van ruim 100 zeehonden. Daarnaast heeft u als gast ook gratis toegang tot zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam. Na een dag genieten keert u terug bij uw duurzaam gebouwde bungalow, dé plek om al die mooie indrukken te verwerken. De volgende dag wordt u wakker en begint het avontuur gewoon weer!

Omgeving
Herkingen is een van de kleinere dorpen op Goeree-Overflakkee. Maar daarom niet minder populair, met name in de zomermaanden komen hier veel watersporters. Voor het huidige dorp ontstond, was er Oud-Herkingen. Dat is in 1511 in de golven verdwenen. Het Herkingen zoals wij dat nu kennen is pas later ontstaan. Het water dat in de ondergelopen polders bleef staan, dwong de bevolking tot het zoeken naar andere inkomsten. De visserij op oesters, mossels en krukels (alikruiken) zorgden voor een inkomen. Tegenwoordig is toerisme belangrijk voor het dorp. Er zijn twee havens te vinden in Herkingen. De ene haven is van een watersportvereniging, de andere is een commerciële jachthaven. Herkingen ligt pal aan het Grevelingenmeer en is daardoor een populaire watersportbestemming.

 

In de omgeving van Bungalow 6B

De faciliteiten van Bungalow 6B